Ege-koop'un Ses Getiren Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'ne Esiad'dan Da Destek Geldi

Ege-Koop'un ses getiren İzmir Sağlık Serbest Bölgesi başlıklı projesine Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (ESİAD)...

Ege-Koop'un ses getiren İzmir Sağlık Serbest Bölgesi başlıklı projesine Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (ESİAD) destek geldi. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, düşüncesini, projenin İzmir'e büyük katkısı olacağı şeklinde açıklayarak, konuyu iş dünyasının temsilcilerinin her ay bir araya gelip gelişmeleri değerlendirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısı'na taşıyacağı sözünü verdi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, hükümetin de projeye başından beri sıcak baktığını belirtti.

Ege-Koop Proje Merkezi'nin ilk ürünü olan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi projeleriyle ilgili olarak yirmi gün içinde 40 ayrı görüşme yaptıklarını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu görüşmelerin dördü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile gerçekleşti. Sayın Bakanlar da projeye gayet olumlu yaklaştı ve desteklerini ifade etti. Ayrıca Sayın Valimiz Cahit Kıraç’ın katkılarını da özellikle vurgulamak istiyorum. Kendisi konuyu bizzat Sayın Başbakan Erdoğan’a da İzmir ziyaretinde aktardı. Bu kapsamda talimatı gereği Valilikte tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile toplandık. Şu an kurulların oluşturulması aşamasındayız diyebiliriz. Sayın Valimiz ile geçtiğimiz hafta bir görüşme daha gerçekleştirdim. Sayın Valim, önümüzdeki günlerde resmi başvuruyu yapabileceğimizi iletti” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman da, projenin İzmir'e çağ atlatabilecek değerde olduğunu söyledi. Akgerman, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Sağlık Serbest Bölgesi hakikaten İzmir’e çağ atlatabilecek değerde bir proje. Çünkü çok uzun soluklu ve sadece belli bir kesimi ya da zümreyi ya da bölgeyi ilgilendirmiyor. Bugün itibariyle nüfusu yedi milyara ulaşmış dünyamızda sağlık en hayati konu olarak ön planda. Bu zamana kadar bir kent kimliği belirleyememiş olan İzmir proje sayesinde bu eksiğini de giderebilecek, sağlık kenti olarak eminim ki uluslar arası boyutta parlayacaktır. Binlerce insan istihdam edilebilecek, sağlık yatırımcıları Avrupa ve Asya’nın tam ortasında yeralan kentimizi çok daha cazip görecek, tıbbi malzeme ve ilaç üretiminde dışa bağımlılığımızı da belki ilk zamanlarda olmasa da ilerleyen yıllarda azaltabilecek gerçekten mega bir proje. Sayın Aslan’ı kutlamakla birlikte bu konuda Egeli sanayici ve işadamları olarak her türlü desteğe hazırız" dedi.

Reklam
Reklam

ESİAD Başkanı Akgerman, konunun daha geniş kapsamda ele alınıp, hazırlık aşamasında ne tür katkılar verilebileceğinin belirlenmesi için de hemen harekete geçeceklerini açıklayarak, desteğini şu sözlerle perçinledi: "Ağustos ayının ilk pazartesi günü Başkanlar Kurulu toplantımız var. Sayın Hüseyin Aslan’ı bu toplantıda ağırlayarak, süreci daha da ayrıntılarıyla paylaşması önerisini sunacağım. Bu konuda gerekirse bir heyet halinde Başkent Ankara’da da temaslarda bulunulabilir. Bu heyet içerisinde yeralmaya hazırız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: