Ege Üniversitesi, 4. sınıftaki mağdurlara ek sınav hakkı verdi

Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu, 4. sınıfta mağdur olan öğrencilere ek sınav hakkı verdi. Bologna Süreci...

Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu, 4. sınıfta mağdur olan öğrencilere ek sınav hakkı verdi. Bologna Süreci gereğince derslerin kredileri, yerel tanım yerine Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System)'ne göre yeniden düzenlendiği için, son sınıf öğrencileri mağdur olmuştu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yaptığı açıklamada, “2012-2013 öğretim dönemi sonuna dek bir kez ve aynı yarıyıl sonunda kullanılmak kaydıyla ek sınav hakkı verilmesi doğrultusunda karar alınmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Bologna Süreci'nin Haziran 1999 tarihinde 29 Avrupa Birliği ülkesinin yükseköğretimden sorumlu bakanlarının imza attığı bildirgeyle resmen başladığı kaydedildi. Amacınınsa bilgi tabanlı bir toplum ve bilgi temelli bir ekonomi oluşturmak için her ülkenin kendi özelliklerini ve şartlarını muhafaza ederek, ortak bir Avrupa Yüksek Öğretim Alanı oluşturulması olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz