Ege Üniversitesi, Cezaevindeki Kadınlara Diyet Uygulayacak

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki İzmir Aliağa...

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki İzmir Aliağa Kapalı Kadın Cezaevi'ni ziyaret etti. Yılmaz, buradaki tutuklu ve hükümlülere, beslenmeyle ilgili bilgiler verdi. Ege Bölgesi'nde tek olan kapalı kadın cezaevine yapılan ziyarete Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, Cumhuriyet Savcısı Turan Güzeloğlu, EÜ Tıp Fakültesi hemşireleri, EÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (EKAM) Müdürü Doç. Dr. Nevin Yıldırım Koyuncu, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri, Cezaevi Müdürü Ümran Yavuz Yılmaz, cezaevi psikologları Zeynep Sevil Küçük ve Makbule Bulutluöz de katıldı.

Reklam
Reklam

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE DİYABET ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Hemşireler, isteyenlerin açlık ve tokluk şekeri, tansiyon ve kilosunu ölçtü, diyabet riski olanları belirledi. Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Yılmaz, “Sevgili kardeşlerim, biz bugün burada size meslek kazandırmak, sorularınıza cevap vermek, süreniz bittiğinde dışarıdaki hayata daha kolay adapte olmanızı sağlamak için bulunmak istedik. Size küçücük bir bilgi parçası bile aşılayabilirsek çok mutlu olacağız. Ben sağlıkla ilgili 20 kitap getirdim. Size kendi çapımızda yeni yıl hediyesi vermek istedik. Bundan sonra da her ay konuşmacı yollayacağız. Alerji, mide hastalıkları, kadına şiddet gibi konularda bilgi verecek." dedi.

YAĞ ORANININ ARTMASI VÜCUDU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Beslenmenin önemini anlatan, sağlığın ve obezitenin tanımını yapan, kilo/yağ oranı arttığında vücutta ne gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabileceğinden bahseden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi: “Şişmanlık, insanın iradesiz olması demek değildir. Şişman kişi, kendini yargılamamalıdır. Alkol, sigara ve doğum, kiloları etkiler. Kadınlarda görülen yağlanmaya, 'armut tipi yağlanma' adını veriyoruz. Kilo/yağ oranı arttığında şeker, uykuda horlama, kalp damar hastalıkları, uyku, erken damar sertliği, meme ve kalın bağırsak kanserleri gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Yağ oranınızın artmaması sağlıklı bireyler olmanızı, hastalıklarla uğraşmadan hayatınızı devam ettirmenizi sağlar.”

Reklam
Reklam

Tutuklu ve hükümlüler ise EKAM Müdürü Koyuncu ve Rektör Yılmaz'a, kendi yaptıkları el işlerini hediye etti. Program, konservatuvar öğrencilerinin küçük konseriyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: