Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hekim Adaylarını Bekliyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, yeni doktor adaylarını bekliyor. Üniversite tercihi için arayış içinde olan...

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, yeni doktor adaylarını bekliyor. Üniversite tercihi için arayış içinde olan adaylara seslenen EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda dereceye giren öğrencileri, EÜ'yü tercihe davet etti. Türkiye’deki her 10 hekimden birinin Ege Tıp mezunu olduğuna dikkat çeken Kumanlıoğlu “Öğrencilerimizi, Ege Bölgemiz'in incisi ve hoşgörünün merkezi İzmir’de EÜ'ye bekliyoruz.” dedi.

HEDEF, İLK BİNDEN ÇOK TERCİH EDİLMEK

Reklam
Reklam

Dekan Kumanlıoğlu, Türkiye’nin ilk beşi arasında yer alan EÜ'nün, hekim yetiştirme konusunda en uzman üniversitelerden biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar toplam 13 bin 452 hekimi sağlık dünyasına kazandırdıklarını, Türkiye’deki her 10 hekimden birini yetiştirdiklerini kaydeden Kumanlıoğlu şunları söyledi: “2011 yılında yapılan bilimsel bir araştırmaya göre EÜ olarak, tıp alanında dünyada ilk 500 okul arasında 289. sıradayız. 2009’da 28, 2010’da 24, 2011’de ise 33 öğrenci, ilk binde yer alıp okulumuzu tercih etti. Biz özellikle LYS puanıyla ilk binde yer alan öğrencilerimizin sayısının artmasını hedefliyoruz.”

Kendilerini tercih eden öğrencilere sosyal ve ekonomik olarak destek vermeye çalıştıklarını da ifade eden Prof. Dr. Kumanlıoğlu, “Vakıf üniversitesi kadar sağlam bütçemiz olmasa da ilk 10 öğrencimize, ilk yılının 10 ayında başarı bursu olarak 500’er lira vermek için şartları zorlayacağız. Ayrıca Tıbbiyeliler Derneği aracılığıyla başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan 140 öğrenciye 100’er liralık bursumuz var.” dedi. Dekan Kamil Kumanlıoğlu ayrıca ilk binde yer alan öğrencilere mektup gönderdiklerini, bunun yanısıra tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: