Ege Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Atatürk’ü anlamanın fikirlerinin ve değer yargılarının benimsenmesi gerektiğinden...

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Atatürk’ü anlamanın fikirlerinin ve değer yargılarının benimsenmesi gerektiğinden geçtiğini belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümü kapsamında Ege Üniversite Rektörlüğü’nde anma töreni düzenlendi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, öğretim görevlileri ve öğrencilerin hazır bulunduğu anma programının açılış konuşmasını Rektör Candeğer Yılmaz yaptı. Konuşmasına Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak başlayan Rektör Yılmaz; ‘Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçikle yan yana koyun koyunasınız.’Atatürk’ün bu sözlerinin hangi maksatla ve hangi ruh haliyle kaleme aldığını çözebilirsek, sanırım barışa giden yolda önemli mesafeyi de aşabiliriz.. Bunun en büyük kanıtı Milli mücadele dönemi düşmanımız Yunanistan’ın 1934’te Atatürk’ü Nobel Barış Ödülüne aday göstermesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anma töreni Atatürk ve Okuma Tutkusu isimli belgeselinin sunulması ile devam etti. ArdındanEge Üniversitesi Devlet Musikisi Konservatuarının hazırladığı Ata’ya nefeslenişler adlı mini konserle misafirlere müzik ziyafeti sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: