Ege Üniversitesi'nde organ nakli

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı.

Gaziantepli 53 yaşındaki ziraat yüksek mühendisi Reslen Alagöz, 25 yaşındaki oğlu Önder Alagöz sayesinde şifa buldu. 31 yıllık evli ve 2 çocuk babası olan Reslen Alagöz, hastalığının 2 ay kadar önce teşhis edildiğini belirterek, "Ankara'ya doktor olan oğlum Ender Alagöz'ün yanına gittiğimde bir takım şikayetlerim olduğunu söylemiştim. Oğlumun ısrarı neticesinde yapılan kan testi ve diğer tetkikler sonucunda Hepatit B olduğum anlaşıldı. Doktorlarım hastalığımın henüz başlangıç aşamasında olduğunu, ancak ileride daha büyük sorunla karşılaşmamam için nakil gerektiğini söylediler. Bunun üzerine organ nakli konusunda başarılarını duyduğumuz Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldik" dedi.

Reklam
Reklam

Organ nakli gündeme geldiğinde ilk olarak kardeşinin verici olduğunu açıklayan Reslen Alagöz, "Ancak aşırı kilosu nedeniyle kardeşimden nakil yapılamadı. Bu aşamada diğer oğlum Önder nakil için gönüllü oldu. Açıkçası ben ilk zamanlar onun hayatını riske atacak diye hiç istemiyordum. Ancak Ege Üniversitesi'ne geldiğimde burada nakil olan hastalar ve yakınlarını gördüğümde içim rahat etti" diye konuştu.

Babasını sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Gaziantep Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı olarak görev yapan Önder Alagöz, "Tek isteğim babamın biran önce sağlığına kavuşması. Onun eski sağlıklı günlerine dönmesi tek isteğimiz" şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'ndeki nakil Genel Cerrahi'den Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.