Ege Üniversitesi'ndeki Mescide Insan Ve Hayvan Dışkısı Attılar

Ege Üniversitesi (EÜ)’nde binlerce öğrencinin imza kampanyası sonucu yönetim tarafından bodrum katına açılan mescide çirkin...

Ege Üniversitesi (EÜ)’nde binlerce öğrencinin imza kampanyası sonucu yönetim tarafından bodrum katına açılan mescide çirkin bir saldırı yapıldı. Mescidin içine hayvan ve insan dışkısı süren kimliği belirsiz kişilerin, ayrıca namaz kılmaya giden gençleri de tehdit ettiği öne sürüldü. Hakaret, tehdit ve aşağılamaları savcılığa suç duyurusuyla bildiren Millî Türk Talebe Birliği İzmir İl Başkanı Ahmet Öznaneci, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle uzun yıllardır açılamayan mescit bir anda açıldı ancak yer olarak bizim istemememize rağmen marjinal kesimin yoğunlukta olduğu Edebiyat Fakültesi'nin altına açtılar. Açıldığı günden bu yana birçok sorunla karşı karşıya kaldık. İlk olarak mescide giden yolu, saat 16.00’da güvenlik gerekçesiyle kilitlediler. Mescitle ilgili yön levhası asarken aşırı sol görüşlü öğrenciler tarafından tehditlere maruz kaldık. Abdesthane olmadığı için tuvaletlerde abdest almak zorunda bırakıldık. Okulun hademeleri tarafından azarlandık ve abdest almamız engellendi. Son olarak yapılan ise bardağı taşıran son damla oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

23 Mart 2013 tarihinde mescide gittiğini ve çok kötü bir koku duyduğunu anlatan Öznaneci, “Kadın ile erkek bölümlerini ayıran perdeye, insan veya hayvan dışkısı sürülmüş. Anayasal hak olan ibadetimiz engellenmiş ve aynı gün mescide giden arkadaşlarımıza, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tehdit içerikli söylemlerde bulunulmuştur. Bu olaylar sonucunda yetkililerden gerekli araştırmanın yapılması ve güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'MESCİT İNSANLIK ONURUNA YAKIŞAN BİR YERE TAŞINSIN'

Köhne, kuş uçmaz kervan geçmez bir yer yerine insanlık onuruna yakışan bir yerde mescit açılmasını isteyen Ahmet Öznaneci, “Konuyu YÖK başta olmak üzere ilgili bütün kurumlara bildirdim. EÜ'deki sıkıntıları, sene başından itibaren resmî olarak üç kere randevu talep ederek anlatmak istedik. Bunlardan ikisi telefonla, biri yazılı yapılmış olmasına karşın randevu taleplerimize olumlu veya olumsuz cevap verilmedi. Genel merkezimiz de EÜ’ye yazı yazdı. Yasal bir hak olan evrakları kayda sokmada bile birçok problemle karşılaştık. EÜ’yü 40 ilde resmîolarak protesto edeceğimizi ve yasal yollardan her türlü hakkımızı arayacağımızı söyleyince genel sekreter tarafından bir günde randevu verildi. İkinci dönem itibariyle 2 bin öğrenciden imza topladık. EÜ Genel Sekreterliği, görüşmemizde talepler doğrultusunda mescidin açıldığını belirtti. Açılan yerin mescit olarak imkanlarının yetersiz olduğunu söyleyerek, aşırı sol ve bölücü örgütler tarafından adeta işgal edilmiş bir fakültede açılması nedeniyle endişelerimizi ilettik. Buna karşın mescidin 40 kişilik ve yeterli olduğu konusunda söylemlerle bizleri geçiştirmeye çalıştılar.” dedi.

Reklam
Reklam

'NAMAZ KILMAK İSTEYENLERİ TEHDİT EDİYORLAR'

Birçok arkadaşı namaz kılmak için mescide gitmek istediğinde yolda önünün kesildiğini aktaran Millî Türk Talebe Birliği İl Başkanı Öznaneci, “EÜ yönetimine, hemen akşamında bu konuyla ilgili eposta göndererek bir şikayet yazısı yazıp gereğinin yapılmasını talep ettik. Taleplerimizi Edebiyat Fakültesi sekreterine iletmemize karşın hiçbir adım atılmamaktadır. Mescide ve dolayısıyla dinimize yapılan bu hakaret ve akıl almaz durum, sümenaltı edilmeye çalışılmaktadır. Bu zaman zarfında bu olaylardan dolayı etkiye karşı tepki mekanizması oluşmuştur. Milliyetçi görüşteki arkadaşların tansiyonları, mescide yapılan bu hareket sebebiyle yükselmiş, kavga ortamı oluşturacak eylem ve hareketlere geçmeyi düşünmüşlerdir. Okulumuzda millî manevî değerlere bağlı olan arkadaşların, yapılan baskılar doğrultusunda köşeye sıkıştırılıp istenmeyen fiili hareketlere girmesi an meselesi haline gelinmiştir. Bu tür hareketlerden dolayı gerekli telkin ve söylemlerde bulunsak da mescide yapılan bu saldırıdan sonra genel kanı, etkiye tepki verilmesi yönünde oluşmuştur. Büyüklerimizden gerekli duyarlılığı beklemekteyiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: