Ege'de Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İzmir'in Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölen Suriylelilerin cenazelerinin ülkelerine gönderildiğini

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İzmir'in Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölen Suriylelilerin cenazelerinin ülkelerine gönderildiğini belirtti.

Fırat, Akçakale Gümrük Binası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'de yaşanan ve milletçe herkesi yasa boğan acı olayın sonucunda Suriyeli vatandaşların cenazelerini, yakınlarının da bir bölümünün eşliğinde Akçakale Sınır Kapısı'ndan kendi vatanlarına teslim ettiklerini söyledi.

"61 cenazenin tamamı yakınlarına teslim edildi, herhangi bir sıkıntı yok" diyen Kaymakam Fırat, sivillerin de ülkesine geçiş yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

İzmir Menderes açıklarında 6 Eylül'de meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi sağ kurtarılmıştı. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri daha önce yakınları tarafından alınmıştı.

Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: