Ege’de Kültürel Varlıklar Yeniden Hayat Bulacak

Türkiye-Yunanistan arasında yeşerip, kökleşmeye başlayan dostluk ilişkilerinin iki ülke arasındaki kültürel değerlere birlikte sahip çıkılması...

Türkiye-Yunanistan arasında yeşerip, kökleşmeye başlayan dostluk ilişkilerinin iki ülke arasındaki kültürel değerlere birlikte sahip çıkılması için de çabalar sürüyor.

Bu kapsamda, 5-6 Nisan 2013 tarihlerinde Midilli Lesvos Ticaret Odasında, Yunanistan ICOMOS’un desteği ve Ege’de Birliktelik ve İletişim Sivil Toplum Hareketi ortak çabalarıyla ‘Midilli’de Osmanlı Dönemi’ eserleri adlı toplantı gerçekleştiriliyor. Yapılacak toplantıya; Ayvalık Belediyesi’nden Ayla Lomcu, Şenay Karabulut adlı mimarlarla, Yalın Tüzmen ve Seçil Paksoy adlı şehir planlamacılarının da katılacağı öğrenildi. Toplantıda; Ege’nin iki yakasındaki kültürel eserlerin kayıt altına alınması, öne çıkarılıp, korunması, yeni kullanımlara açılmasının yanı sıra Midilli’deki Osmanlı döneminden kalma cami ve hamamların restorasyonu için atılacak adımlar ve Midilli’nin Ayvalık’a benzer yanlarının tartışılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Otoritelere göre, söz konusu toplantının ardından Ayvalık ve Midilli adasında her iki ülkenin vatandaşlarınca önemsenen, ancak günümüzde harabe görünümleriyle yürekleri burkan kültürel yapıların da yeniden hayat bulup turizme kazandırılmasının önünün açılabilmesi için somut adımların atılmasının beklenildiği vurgulanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: