Ege’de Yanardağ Bulundu

Türkiye’nin ilk denizaltı yanardağı Ege Denizi’nde bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan başkanlığındaki bilim heyetinin...

Türkiye’nin ilk denizaltı yanardağı Ege Denizi’nde bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan başkanlığındaki bilim heyetinin aylar süren çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan yanardağ, Yunanistan ile Türkiye deniz sınırında yer alıyor.

Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul şubesinde, Ege Denizi'nde bulunan yanardağ ile ilgili açıklamalarda bulunana Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin ilk denizaltı yanardağı Küdür’ü tespit ettiklerini açıkladı. Adını bölgeden alan dağ Yunanistan ile Türkiye deniz sınırında bulunuyor. Yanardağın oluşumunun herhangi bir depremi tetiklemesinin söz konusu olmadığını söyleyen Ercan, “Yanardağ’ın doğa oluşumu herhangi bir fay hattını tetiklemez” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yanardağ’dan korkulmaması gerektiğini de belirten Ercan, “Türkiye, Yunanistan’a göre daha rahat durumda. Oluşan dağın patlaması ya da bölgede tehlike yaratması söz konusu değil. Yunanistan ülkesinde yer alan yanardağı turistik amaçlı kullanıyor. Biz de korkmamalı durumu avantaja çevirmeliyiz” şeklinde konuştu. Ercan gerekli tetkikler için hem zamana hem de teknolojiye ihtiyaç duyduklarını, yapılacak detaylı incelemelerin ardından durumun tam netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: