Ege'den Rusya'ya Deri Ihracatı Hedefi

İZMİR (A.A) - Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, bölgeden Rusya'ya yapılan deri ürünleri

İZMİR (A.A) - Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, bölgeden Rusya'ya yapılan deri ürünleri ihracatın 50 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Galiko, yaptığı yazılı açıklamada Rusya'da mağazacılık ve toptan satış yapan 5 firmadan oluşan "Özel Nitelikli Alım Heyeti"nin İzmir'e geldiğini belirtti.

Rusdel, Obuvnaya Nakhodka, Fashion House, Ivagio ve Gregory firmalarından temsilcilerin deri ürünleri alımı yapmak amacıyla İzmir ve çevresindeki 65 deri ve deri mamulleri ihracatçısı firmayla görüştüğünü ifade eden Galiko, sektörde Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke olan Rusya'nın Ege Bölgesi'nin en büyük dördüncü pazarı olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

2013 yılında bu ülkeye yapılan deri ürünleri ihracatının artacağını bildiren Galiko, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Orta vadede Ege Bölgesi'nden Rusya'ya deri ürünleri ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı amaçlıyoruz. Özel Nitelikli Alım Heyeti Organizasyonu kapsamındaki amacımız, Rusya'ya olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesi'nin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçerek kaliteli Türk derisinin tanıtımını yapmaktır."

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: