Egeli 5 bin işverenin büyük buluşması

İZMİR(ANKA)- Ege ve Batı Akdeniz Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Balıkesir'den Antalya'ya 5 bin sanayici ve işadamını İzmir'de buluşturuyor. Kültürpark Fuar Alanı'nda 3-4 Kasım'da gerçekleşecek organizasyonla bölge firmaları arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve en az 10 bin iş görüşmesi hedefleniyor.
ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, bölge ticaretinin derinleşmesini amaçlayan organizasyonun, dış ticarete odaklı ağırlık merkezlerini iç ticarete yönelik olarak dengeye kavuşturmayı da hedeflediğini bildirdi. Davulcuoğlu'nun verdiği bilgiye göre ESİDEF'in, bölgesel potansiyeli geliştirmek için gerçekleştireceği etkinliğe katılması beklenen 5 bin profesyonel ziyaretçi işbirliği için görüşme yapacak. 150 firma ise ürettiği mal ve hizmetlerini stantlarda sergileyecek. İzmir'den Burdur'a, Balıkesir'den Antalya'ya Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nden gelecek iş adamları yeni iş olanakları araştıracak.

Reklam
Reklam

-KOBİ'LER ÖNCELİKLİ
Bugüne kadar dış ticaret organizasyonlarına ağırlık verdiklerini belirten Davulcuoğlu, hafta sonu gerçekleşecek organizasyonun bölgesel ticaret odaklı olduğunu vurguladı. Davulcuoğlu, ESİDEF İş Geliştirme Platformu ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Bölgesel ticari potansiyelin gelişmesi adına milat olmasını umduğumuz İş Geliştirme Platformu'nu üyelerimiz ile kısıtlı tutmadık. Dileyen herkes etkinliği ziyaret ederek hem bölgenin üretim gücündeki son gelişmelere tanık olacak hem de sektörü ile ilgili yeni kapılar arayabilecek. Ayakkabıdan ambalaja, makineden mermere mobilyadan otomotive kadar yaklaşık 30 başlık altında topladığımız sektör, bu organizasyonda boy gösterecek. İki gün sürecek etkinlikte yapılacak panel ve konferanslar ile katılımcıların bilgilendirilmesi de hedeflendi. Organizasyonun bölgesel ticareti hareketlendireceğini düşünüyoruz. İki seçim, bir referandumun yapıldığı, terör ve dış politik gelişmelerin gölgesinde geçen 2007, zaman kaybına tahammülü olmayan Türk ekonomisi için zorlu bir yıl oldu. Ekonomi dışı yoğun gündem, atılması gereken yapısal dönüşüm adımlarının hız kesmesine neden oldu. Geçici olduğunu umut ettiğimiz bu konjonktürde, ESİDEF İş Geliştirme Platformu geleceğe yönelik cesaretimizi artıracak dinamizmi yansıtacaktır."

Reklam
Reklam

-İZMİR'İN EXPO VİZYONUNA KATKI
EXPO adayı İzmir'in, ESİDEF İş Geliştirme Platformu ve benzeri organizasyonlar ile iddiasını ve birikimini pekiştireceğini ifade eden Davulcuoğlu, Bölge'deki bazı kentlerde İstanbul'a odaklanan ticari hareketliğin tekrar bölgeye çekmenin de hedefler arasında olduğunu kaydetti. (ANKA)