Egeli Oda Ve Borsalardan Hisarcıklıoğlu’na Destek

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın evsahipliğinde biraraya gelen Ege Bölgesi’ndeki 85 oda ve borsanın yönetim kurulu...

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın evsahipliğinde biraraya gelen Ege Bölgesi’ndeki 85 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ile meclis başkanları, ağustos ayında yapılacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na destek vereceklerini açıkladı. İZTO’nun öncülüğünde İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen "Ege Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları Tanışma Toplantısı", İZTO Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya katılan başkanlar, Hisarcıklıoğlu’na destek çağrısı yaparken Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı İsmail Uğur, TOBB’a başkan olmak için destek yazısının istenmesinin biat olarak algılandığını ve bunun doğru olmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, seçimlerden sonra bölgedeki oda ve borsalarla tanışmak amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, “Seçimlerden sonra hepimiz bir hayli yorulduk. Oranını bilmiyorum ama yönetimi değişen birçok odamız var. Yeni başkanlarımızla tanışmak istedik. Ayrıca bir diğer amacımız bilgi paylaşmak. Bu toplantının üçüncü amacı ise yardımlaşmak, çünkü birbirimize ihtiyacımız oluyor. Bunlar vize ya da referans verme noktasında olabilir.” dedi.

‘HİSARCIKLIOĞLU’NA DESTEK VERELİM’

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz ise Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “Türkiye’nin AB’ye ihracatında azalma yaşanıyor. O zaman yeni pazarlara birlikte açalım. Yurtdışı fuarlarda birlikte stantlar açalım.” teklifinde bulundu. İş dünyasının önünde TOBB gibi çok güçlü bir kurum olduğuna işaret eden Koşmaz, şunları söyledi: “TOBB’un imkanlarından faydalanmamız gerekiyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde yurtiçi ve yurtdışında önemli gelişmeler kaydedildi, önemli başarılar elde edildi. Bugün burada, TOBB’un ağustosta yapılacak genel kurulunda Hisarcıklıoğlu'na tam destek kararını açıklayalım diye düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

‘TALEBİM YOK AMA GÖREVE HAZIRIM’

Ardından kürsüye gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “TOBB'un seçim süreci son derece demokratik. Odalarımıza bağlı üyelerimizin meclis ve yönetimleri ve buna bağlı olarak da delegelerin TOBB yönetimini seçen bir düzeni var. Bu dönemi de başarıyla gerçekleştirmek herkese nasip olsun.” dedi. Kendisinin de TOBB yönetiminde yer aldığını hatırlatan Yorgancılar, şöyle devam etti: “Başkan adayının, çalışacağı kişileri seçmesi doğaldır. Benim ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinde herhangi bir görev talebim yok ancak Sayın Hisarcıklıoğlu benimle yola çıkmak isterse de buna hazırım. Benim için önemli olan Türkiye’dir.”

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de, “Farklı illerden gelip tek bir amaç etrafında toplandık bugün. Daha güçlü bir Ege için biraradayız.” diyerek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

‘BÖYLE BİR ŞEY İSTENMESİNİ VE BU ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ’

BTO Başkanı Uğur ise TOBB’a başkan olmak için destek yazısı istenmesine tepki gösterdi. Bu durumun biat olarak algılandığını ve doğru olmadığını söyleyen Uğur, her şeyin seçimlerde belli olacağını ifade etti. Oda ya da borsaya yeni seçilmiş birisinden böyle bir şey istenmesini ve bu zihniyeti kabul etmediklerini belirterek, “Ağustos ayında bir seçim var. Kimler aday olur bilmiyorum. Hayırlısı olsun. Adaylar çıkar veya çıkmaz ancak seçim son gün kazanılır. Kimsenin oyu, kimsenin elinin altında değildir. Geçmişte TOBB yönetiminde yer almış ve sanayiciye hizmeti olanlara tabii ki teşekkür ediyoruz ancak insanlara saygı duyalım, gençliğe de kulak verelim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: