Egeli turizmciler Bakan Günay'ı Ankara'da ziyaret etti

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Egeli turizmcilerle birlikte Ankara'ya giderek Kültür ve Turizm...

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Egeli turizmcilerle birlikte Ankara'ya giderek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve üyeler, Genel Sekreter Sevda Zorlu, Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Gürhan Hurda, Kuşadası, Çeşme, İzmir, Foça ve Seferihisar'dan gelen turizmciler katıldı. heyete İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de eşlik etti.
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı İşler, Bakan Günay'ın seçim döneminde İzmir ve Ege Bölgesi turizmi için sunduğu projelerden büyük heyecan duyduklarını belirtti. İşler, "Siz bunları vaat ederken biz de inandık. Ustalık döneminde her şeyi iyi teşhis ettiğiniz gibi tedavisinin de ancak sizde olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Bakan Ertuğrul Günay ise İzmir'den kalabalık bir turizmci grubunun toplanıp gelmesinin kendisi için çok özel bir armağan olduğunu, büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Günay, “Turizmcilerin seçim döneminde büyük desteğini gördüm. Bu ziyaretin de çok özel bir anlamı var. Anlattıklarımıza inandılar, daha önce yaptıklarımıza bakarak yapacaklarımızla ilgili aynı görüş açısını paylaştılar. Turizmci arkadaşlarımızı güler yüzle çalışırken görmek, benim için her zaman moral vesilesi oldu. Söylediklerimi daha inançla ve güvenle ifade olanağı buldum." şeklinde konuştu. Yarın (14 Temmuz) İzmir'e geleceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı, bundan sonra da çeşitli vesilelerle sık sık ziyaret edeceğini, İzmir'de yapılacak çok iş olduğunu söyledi. Seçim döneminde anlattıklarının inandığı şeyler olduğunu vurgulayarak, "Şirinlik olsun diye bir tek cümle sarfetmedim." dedi.
Türkiye'de turizmin çok iyi bir yere geldiğini ve dünya ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirten Günay, yılı yüzde 10'ların üzerinde tamamlayacaklarını tahmin ettiklerini aktardı. İstanbul'da kümeleşen ve Antalya'da yoğunlaşan turizm hareketliliğini yeni alanlara da taşımak gerektiğine dikkat çekerek, "25 yıllık deneyimden sonra yeni destinasyonlar gerekiyor. İzmir merkezli Ege, bu açıdan çok uygun. Seçimde de bunu yüksek sesle söyledim." diye konuştu. İzmir milletvekilleriyle kahvaltıda biraraya gelerek şehir için fazla gecikmeden neler yapacaklarını konuştuklarını anlatan Bakan Ertuğrul Günay, "Önümüzdeki dönemde, söz verdiğimiz projelerin kısa vadeli olanlarını uygulamaya başlayacağız. Yeni yatırımlar olsun, yeni yataklar, oteller konusunda somut adımlar atalım. Şu an 20 civarındaki arkeolojik kazılar hızlansın, bazılarını düzenlenmiş ören yeri ve gezi merkezi haline getirelim diye düşünüyoruz.” dedi.
Ziyaretin sonunda Mehmet İşler ve Sevda Zorlu, İzmir'den getirdikleri armağanları Bakan Günay'a takdim etti. Egeli turizmciler, Günay'a acıbadem kurabiyesi ve incir tatlısının yanısıra nazarlıklı ayna verdi. Ardından Günay, üzerinde “Başarılar Dileriz. Ege Otelciler Birliği” yazılı pastayı İşler ve Zorlu ile birlikte kesti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz