Egemen Bağış: “4’ncü Yargı Paketi, Türkiye’nin Bir Başka Ayıbını Ortadan Kaldıracak”

Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakan Egemen Bağış, “3’ncü Yargı Reformu Paketi sayesinde 33 bin 500...

Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakan Egemen Bağış, “3’ncü Yargı Reformu Paketi sayesinde 33 bin 500 tutuklu serbest bırakılmış, ailelerine kavuşmuştur. Yeterlimi? Hayır, değil. Onun için 4’ncü yargı paketini meclise sevk ettik. 4’ncü yargı paketinde Türkiye’nin bir başka ayıbını ortadan kaldıracak bir pakettir” dedi.

Bakan Bağış, Ümraniye’de Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Konferansa Bakan Bağış’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sanatçı Mustafa Topaloğlu ve çok sayıda Trabzonlu iş adamı ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Burada söz alan Bakan Bağış, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine ilişkin bir konuşma yaptı. Bağış, “Bakın AB sürecini başlatan, nur içinde yatsın rahmetli Adnan Menderes’tir. Menderes’in, Trabzon’un o meşhur balkonundan yaptığı konuşma var; ‘yeter söz milletindir’ (diye). Bizim demokrasi tarihinin en önemli konuşmasıdır. İşte AB sürecide sözün millete geçmesiyle alakalı bir süreçtir” dedi.

Sürecin önemine dikkat çeken Bakan Bağış, “Sizler biliyorsunuz ki AB süreci olmasaydı bu ülkede hala Devlet Güvenlik Mahkemeleri olurdu. Bu ülkede hala TRT’nin yönetim kurulu üyelerinden birinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden birinin olma şartı geçerli olurdu. Yüksek Öğretim Kurumu’nun yöneticilerinden birinin Türk Silahlı Kuvvetler mensubu olma şartı devam ediyor olurdu. Bu ülkede hala insanlar etnik kökenini dile getiremezdi. Bu ülkede hala insanlar siyasi görüşlerini dile getirirken çekinirlerdi. Bu ülkenin tabuları vardı, şimdi açın istediğiniz bir televizyon kanalını her konuda bir tartışma bulursunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘Bu ülkede artık tabu kalmadı’ şeklinde ifade kullanan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede Alevi, Sünni meselesi de konuşuluyor. Asker, sivil, kadın, erkek ilişkileri de konuşuluyor. Farklı inanç gurupları arasındaki diyaloglarda konuşuluyor. Artık bu ülkede konuşmaya korktuğumuz konu kalmadı. Birbirimize zarar vermeden, şiddete başvurmadan her şeyi her yerde hepimiz konuşabiliyoruz.”

4’ncü yargı paketini de meclise sunduklarını belirten Bakan Bağış, “Bakın bundan 3 ay evvel kabul edilen 3’ncü Yargı Reformu Paketi sayesinde 33 bin 500 tutuklu serbest bırakılmış, ailelerine kavuşmuştur. Yeterlimi? Hayır, değil. Onun için 4’ncü yargı paketini meclise sevk ettik. 4’ncü yargı paketinde Türkiye’nin bir başka ayıbını ortadan kaldıracak bir pakettir. Şu anda Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Rusya’dan sonra en çok davası olan ve en çok aleyhine karar çıkan ülke konumundadır. Bize yakışıyor mu? Tabiî ki yakışmıyor” dedi.

MUSTAFA TOPALOĞLU: “EĞLENCE HELAL MİDİR DEĞİL MİDİR?”

Bakan Bağış, konuşmasının ardından konferansa katılan işadamlarının sorunlarını dinledi ve merak edilen soruları yanıtladı. Toplantıya katılanlar arasında yer alan ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu Bakan Bağış’a yönelttiği soru ile tüm katılımcıları kahkahaya boğdu. Renkli kişiliği ile bilinen Topaloğlu’nun Bakan Bağış’a; eğlencenin helal olup olmadığını sorusu salonda gülüşmelere neden oldu. Soruya esprili yaklaşan Bakan Bağış, “Benim yetkimin dışında, bilgimin de dışında. Ben ulema değilim, yeterli eğitimde almadım. Ama siz sevgili hemşehrilerinize Türkiye’nin her yerine ilim irfan taşıyan Oflu hocalara sorun’ şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Egemen Bağış, soruya binaen sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim yetkimin de dışında bilgimin de dışında. Ama Peygamber Efendimizin hayatını okurken dikkatimi çeken bir kısım vardı. Sevgili peygamberimiz evde otururken komşusunun evinde düğün sesleri geliyormuş. Eşi de boyu kısa olduğu için izlemek istemiş ancak boyu yetmemiş. Efendimiz izlemesi için eşini sırtına almış. Bu durumu gören komşusu onları düğüne davet etmiş. Onlar da gidip izlemiş. Efendimiz de onların eğlencesine katılmış. Bu durum karşısında onun ümmeti olan bizlerin eğlenceyi haram kılmamız haddimizi aşar. Bu benim şahsi yorumum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: