Egemen Bağış: AP Saçmalama Özgürlüğünü Kullanıyor

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan dolayı AK Parti...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan dolayı AK Parti hükümetini eleştiren kararını saçmalık olarak değerlendirdi. AP’nin yaptığı eleştiriyi kendi saçmalama çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bağış, “Saçmalamakta bir özgürlüktür. AP üyelerinin bu özgürlüklerini kullandıklarını görüyorum.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ankara’da bir okul açılışına katıldı. Program sonrasında Bağış gazetecilerin sorularını cevapladı. Bağış, AP’nin Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan dolayı Türkiye ile ilgili aldığı kararı eleştirdi. Türkiye’nin ‘muz cumhuriyeti’ olmadığını belirten Bağış, "Türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye’de yapılan her şey demokrasinin kuralları içerisinde sosyal devletin kuralları içerisinde hukuk çerçevesinde yapılmaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’yi eleştirenlerin kendi ülkelerine bakması gerektiğini vurgulayan Bağış, “Onların güvenlik güçlerinin nasıl yetkilerini aştıklarını biraz incelesinler. Kendi ülkelerini eleştiri getiremeyenler bugün Türkiye’den medyatik şov yapmaya kalkması gerçekten düşündürücüdür. Bunları kendi saçmalama çerçevesinden değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Saçmalamakta bir özgürlüktür. Avrupa parlamentosu üyelerinin bu özgürlüklerini kullandıklarını görüyorum.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN YAYINLARIN ARKASINDA KİMLER VAR?”

Batı medyasının Türkiye’de yaşanan olayları abartarak verdiğini dile getiren Bağış, “Suriye’de günde yüz kişi sistematik bir şekilde kendi devleti tarafından öldürülürken, bu tür konulara birkaç dakika ayırıp sonra diğer konulara geçiyorlar. Batı medyası Türkiye’de yaşanan olayları sanki üçüncü dünya savaşı çıkar gibi saatler süren yayınlarla reklam almadan vermeleri düşündürücüdür. Her konuda reklam alan bu kanallar bu konudaki yayınlarında niye böyle yapıyorlar, ben de merak ediyorum. Önce siyasiler kendi yayınlarına sorsunlar bu değirmenin suyu nereden geliyor. Bu büyümeden niye bu kadar rahatsızlar. Türkiye IMF’ye, terör belasından kurtulurken borcunu öderken en düşük faiz oranlarını, en düşük işsizlik oranlarını yakaladığı bir dönemde niye dünyanın dört bir yanından saldırıya geçiliyor. Bunun arkasında kim var, bu sorulara cevap versinler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN’IN ÜSLUBUNDAN KİMSE RAHATSIZ DEĞİL”

Türkiye’de hiç kimsenin Başbakan’ın üslubundan bir sorunu olmadığının altını çizen Bağış açıklamalarını şöyle tamamladı: “Başbakanımızın popülaritesi ve halkımızın güveni açısından bakıldığında diğer dünya liderlerinden çok daha üst bir noktadadır. Başbakanın üslubu ile ilgili karar vermesi gereken varsa onlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Diğerleri kendi halklarına kurdukları üslubu gözden geçirsinler. Kendi halklarının kendilerine niye güvenmedikleri konusunda bir inceleme yapsınlar. Herkes kendi işine baksın.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: