Egemen Bağış: “fransa’nın Türklere Uyguladığı Haksız Vizenin Kaldırılması İçin Çalışıyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk vatandaşlarına uygulanan haksız vize uygulamasının kalkması...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk vatandaşlarına uygulanan haksız vize uygulamasının kalkması için Fransa’ya görüşmeler yapmaya gidiyoruz” dedi.

Egemen Bağış, ilk kez yapılan Biyometri Zirvesi’ne katıldı. Zirvede konuşan Bağış, “En önemli taleplerden biri Türkiye’nin biyometrik pasaporta geçmesi. Avrupa’da birçok ülke Türkiye’nin bunu yapmakta zorlanacağını, geniş bir nüfusa sahip olduğumuz için güvenli bir şekilde denetimini yapamayacağımız konusunda zorlanacağımızı düşündüler. Ama çok şükür bu salonda bulunan birçok kardeşimizin de desteği ile Türkiye üzerine düşeni yaptı ve o sorunu ortadan kaldırdı. Ama başka sorunlar önümüze gelmeye başladı, bunların da üstesinden geleceğiz dedi.

Reklam
Reklam

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili tartışmaların sürdüğü bir dönemde biyometrinin yine gündeme geldiğini aktaran Bağış, “Adli Tıp Türkiye’de artık çok farklı bir konumda biyometri yardımı ile araştırıyor. Hepimiz sonuçlarını bekliyoruz. Artık Türkiye’de hesabı sorulmayan hiçbir şey kalmıyor. Eskide bazı şeylerin üstü örtülürdü şimdi her şeyi tartışa biliyoruz ve demokrasi faillerinin parmak izleri kendilerini ele veriyor. Tabi bunlarda Avrupa Birliği reformlarının büyük etkisi var. Türkiye’nin bugün ilham kaynağı olmasının başlıca sebepleri birçok ülkenin Türkiye bizime aynı değerleri paylaşıyor. ‘Türkiye’de iktidar var, muhalefet var, ifade özgürlüğü var, serbest pazar ekonomisi var. Bizde niye olmasın’ tartışmasının altında Türkiye’yi diğer ülkelerden farklı kılan özelliğinin demokrasi ve bu demokrasiyi güçlendiren AB reformları olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin AB sürecine de değinen Bakan Egemen Bağış, bu sürecin sadece ekonomik veya siyasi bir süreç olmadığını belirterek, “Gazze’de, Somali’de, Arakan’da insanlar bu süreci yakından takip ediyor. Bu insanlar içinde umut kapısıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: