Egemen Bağış: “leyla Zana’nın Açıklamaları Son Derece Yapıcı Ve Olumlu”

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Leyla Zana’nın terör sorununun çözümü konusunda yaptığı...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Leyla Zana’nın terör sorununun çözümü konusunda yaptığı açıklamaların son derece yapıcı ve olumlu olduğunu belirterek, “İnşallah geçmişte yaptığı hatalı açıklamalardan dönüş için bir vesile olur” dedi.

Egemen Bağış, Avrupa Isı Zirvesi’ne katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Leyla Zana’nın açıklamalarının sorulması üzerine Bağış, “Leyla Hanım’ın son günlerde yaptığı açıklamalar son derece yapıcı, olumlu. İnşallah geçmişte yaptığı hatalı açıklamalardan dönüş için bir vesile olur” dedi.

Reklam
Reklam

AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısında da kendisine Leyla Zana hakkında açılan davayla ilgili çok soru geldiğini belirten Egemen Bağış, “Orada da söyledim, Avrupa Parlamentosu üyelerine de anlattım. Bugün ABi üyesi ülkelerde birisi çıksa, seçilmiş bir parlamenter çıksa ‘El Kaide terör örgütü değildir, El Kaide özgürlükleri savunuyor, silah onların bir güvencesi” dese, o ülkelerde de savcılar harekete geçerler. Kimse de o savcılara ‘ne yapıyorsun’ demezler. Ama bugün Türkiye’de kanayan bir yara var. Bu yaranın tedavisi için herkese büyük görev düşüyor” diye konuştu.

“Sayın Zana son zamanlarda ‘ben elimi taşın altına koymak istiyorum’ diyorsa tabii ki bizim de ona olumlu yaklaşmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Yeter ki samimi olsun, inandırıcı olsun” diyen Bağış, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir siyasetçinin terörle bir yere varamadığını vurguladı. Başmüzakereci Egemen Bağış, “Hiçbir terör örgütü, hiçbir zaman bir şey elde etmemiştir. Zaten terör örgütünün başındakilerin asıl amacı terör bahanesiyle yarattıkları uyuşturucu rantından, insan kaçakçılığı ranttan elde ettikleri gelirlerdir. Artık gerçekten bu ülkede kardeşçe yaşamanın vakti gelmiştir. Bu ülkede herkese, her türlü imkanlar vardır. Eğer barışı isteyenler varsa bunun başında Sayın Başbakanımız gelmektedir. Daha dün yaptığı konuşmada barışın önemine, insanlığın kardeşçe yaşamasının önemine değinmiştir. Umarım herkes alması gereken mesajı almıştır o konuşmadan” dedi.

Reklam
Reklam

Bağış, bir basın mensubunun, “Başbakan’ın tutumu ne olur?” sorusuna ise, “Başbakan’ın tutumunu, Başbakan’ın tutumu belirler. Görelim bakalım” şeklinde karşılık verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: