Egemenlik Kavşağı 23 Nisan’da açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Egemenlik Katlı Kavşağının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hizmete gireceği bildirildi.Mersin Büyükşehir Belediyşesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin trafiğinde önem arz eden konumların iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile vatandaşlardan tam not alan Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirdiği Egemenlik Katlı Kavşağının yüzde 98’ini tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Egemenlik Katlı Kavşağının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hizmete gireceği bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyşesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin trafiğinde önem arz eden konumların iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile vatandaşlardan tam not alan Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirdiği Egemenlik Katlı Kavşağının yüzde 98’ini tamamladı. Ekiplerin gece gündüz sürdürdüğü çalışmalar sonucunda tamamlanan kavşak, Mersinlilerin hizmetine sunabilmek için gün sayıyor.
Proje maliyeti 20 milyon 500 bin TL
Mersin için beş ay gibi kısa bir sürede rekor hızla tamamlanan ve yaklaşık 20 milyon 500 bin TL proje maliyeti ile hayata geçirilen Egemenlik Katlı Kavşağı, Yenişehir ve Mezitli ilçesinin sınırı olan Okan Merzeci ve Üniversite caddesinin kesiştiği bölgede yer alıyor. Ulaşım Master Planı kapsamında hayata geçirilen ve Mersin’in üçüncü bat-çık projesi olan Egemenlik Kavşağında altyapı, asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarının tamamı biterken, trafik levhaları, elektrik sistemleri, sinyalizasyon ve peyzaj çalışmaları da devam ediyor.
Trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirilen Egemenlik Katlı Kavşağı Projesi’ni, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hizmete açabilmek için son hızla çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kavşakta doğu-batı yönünde battı-çıktı, 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş, yan yollar ise iki tarafta da ikişer şerit olarak projelendirilirken, Üniversite Caddesi ise 2x3 şerit olarak projelendirildi. Batı yönünde üstte kavşağa gelmeden ‘u’ dönüşünün verildiği projede, sinyalize kavşak yoğunluğunun gereksiz artması durumuna karşı önlem alındı.
Kavşak projesi Mersin’in ekonomisine katkı sunacak
Hüseyin Okan Merzeci-Üniversite Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azalırken, yakıttan tasarruf sağlanacak ve emisyon kazancı ile hem Mersin ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltılması ile de egzoz emisyonu azaltılarak motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliği azaltılmış olacak. Bu proje toplamda 21 milyon 616 bin 812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlayacak.
"Mersin bat-çık çalışmalarıyla örnek kent oldu"
Mersin’de bat-çık projesi gibi bir projenin ilk defa yapılmasını geç kalınmış bir hizmet olarak gördüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılacak yeni planlar ve uygulamalar ile kentte trafik sorununun önüne geçileceğini ifade etti. Kocamaz, “Mersin’in en büyük sorunlarından biri ne yazık ki trafik sorunu. Bizler göreve geldiğimizde Mersin’de yeterli ve bilinçli bir ulaşım çalışması yapılmamıştı. Bizler de ‘Mersin’e ulaşımda çağ atlatacağız’ dedik ve ilk olarak kentin ulaşım rotası niteliğindeki ulaşım Master planını uygulamaya koyduk. Vakit kaybetmeden, Mersin’de geç kalınmış olan projelerden biri olan bat-çık projelerimize başladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin trafiğinin kritik noktalarında üç bat-çık projesi hayata geçirdik ve daha ulaşım alanında birçok başarılı projeye imza atacağız. Mersin’in trafik sorununu çözmeye kararlıyız” dedi.

Reklam
Reklam