Ege'nin ihracatı yüzde 3 arttı

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) nisan ayı ihracatı yüzde 3'lük artışla 965 milyon 508 bin dolar olarak gerçekleşti.

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) nisan ayı ihracatı yüzde 3'lük artışla 965 milyon 508 bin dolar olarak gerçekleşti.

EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ihracatı nisan ayında yüzde 3'lük düşüş yaşarken, EİB tarafından kayda alınan nisan ayı ihracatı yüzde 3'lük artışla 965 milyon 508 bin dolara ulaştı. EİB'nin Ocak-Nisan dönemi ihracatı da yüzde 3'lük artış gösterdi ve 3 milyar 912 milyon 872 bin dolar oldu.

EİB'nin son bir yıllık ihracatı ise 11 milyar 512 milyon 859 bin dolar olarak gerçekleşti.

Reklam
Reklam

EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, nisan ayında 10 il arasından ihracatını en fazla artıran ilin yüzde 28 ile Manisa olduğunu, İzmir'in yüzde 1 gerilediğini belirtti.

Türkmenoğlu, Türkiye'nin sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi, cari açık probleminin orta ve uzun vadede ortadan kaldırılması ve 2023 için ortaya konulan 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmesi için yeni pazarlarla ihracatı arttırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: