Ege'nin minik Maradona'sı, babası yaşındaki futbolculara sahaya dar ediyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 13 yaşındaki Aykut Saltık, amatör kümede Üç Eylül Spor formasıyla babası yaşındaki...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 13 yaşındaki Aykut Saltık, amatör kümede Üç Eylül Spor formasıyla babası yaşındaki futbolcularla sahaya çıkıyor. Kendinden 15-20 yaş büyük futbolcularla mücadele eden ve arkadaşları tarafından 'Ege'nin minik Maradona'sı' olarak adlandırılan Aykut, 9 maçta 10 gol atıp 5 de asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Geleceğin yıldız adayı olan Aykut Saltık, Zinedine Zidane'yi örnek alıyor.
Tavşanlı Subaşı İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Aykut Saltık, Üç Eylül Spor'un A takımında forma giyiyor. Tavşanlı 2. Amatör Ligi'nde mücadele eden Aykut, 9 maçta forma giydi. Forvet arkasında oynamasına rağmen attığı 10 gol ve 5 asisti ile takımın vazgeçilmezi olan Aykut, ilk çıktığı maçta kendinden yaşça çok büyük olan futbolculardan ürkmüş. Maçın çok zorlu geçmesi ve oyunun sertleşmesi üzerine top ayağına geldiğinde hemen ayağından topu çıkarmak suretiyle ilk maçı atlatmış. Takımda forma giydiği her maçta korkaklığı üzerinden attığını belirten Aykut, kendisine Fransa'nın Cezayir asıllı eski futbolcusu Zinedine Zidane'nı örnek aldığını söylüyor. Tavşanlı'da öğrenim gördüğü Subaşı İlköğretim Okulu'nun tüm spor aktivitelerinde hep önde olan Aykut, ayrıca derslerine de ihmal etmemeye çalışıyor.
Üç Eylül Spor Kulübü Yönetici ve Antrenörü Oktay Doğu, 2006 yılında alt yapıya gelen Aykut'un minikler, genç yıldızlar, gençler ve A takımı olmak üzere tüm kategorilerde oynadığını söyledi. Aykut'un normal bir futbolcu olarak değil takım kurtarıcısı olarak görev verdiğini bildiren Doğu, "2006 yılında kulübümüze gelen Aykut, her geçen gün futboluna ilave ediyor. Normal şartlarda Aykut 13 yaş kategorisinde oynaması gereken bir oyuncu. Takımın kötüye gitmesi üzerine elimizdeki değeri kurtarıcı olarak sahaya sürdüm. Başlangıçtaki ürkekliğini zaman içerisinde üzerinden attı. Oyunu çok iyi okuyor. Verdiğim görevleri layıkıyla yerine getiriyor. Yaşı çok küçük ve fiziki olarak gelişme devresinde olduğu için ikili mücadelelerde yüreğimiz ağzımıza geliyor. Görüştüğüm profesyonel hocalar, Aykut'un önemli bir yetenek olduğunu ve büyük bir takımın altyapısında yetişmesini önerdi. Birileri gelip Aykut'un elinden tutarsa geleceğin bir yıldızını şimdiden almış olur." dedi.
Aykut'un babası Bayram Saltık, 1996 yılında Fenerbahçe şampiyon olduğunda takıma olan sevgisinden dolayı 1997 yılında dünyaya gelen çocuğunun adını Aykut koymuş. Oğlunun her maçını izleyen ve ona desten veren Bayram Saltık, çocuğunun yaşının küçük olması ve ilçede yerleşik bir düzenlerinin olmasından dolayı bugüne kadar ilçe dışında başka bir takımda oynamasını düşünmediklerini bundan sonra altyapısı olan bir kulübe düşünebileceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz