Eğer İçi Böyle Olacaksa Daha Çok AVM Yapılsın!

Teksas'ta terk edilmiş bir Walmart'ın dönüşümü sizi de etkileyecek.

ABD'nin Teksas eyaletinde McAllen şehrinin yönetimi artık kullanılmayan bir Walmart binasını öyle güzel değerlendirdiler ki eminiz siz de takdir edeceksiniz.

AVM'lerin ve hipermarketlerin en büyük sorunu zaten kapladıkları alan ve verimlilikleri arasındaki ters orantı. Büyüdükçe çevreye ve ekonomiye o kadar zararı dokunan ve çevre ve görüntü kirliliği başta olmak üzere toplum ve doğa düşmanı bu yapılar işlediği zaman bile zarardan öte bir şey değil. Terk edildiklerinde ise hiç kullanışlı oldukları söylenemez.

Reklam
Reklam

Alışveriş malesef günümüzde kültür ve sosyalleşmenin tek aracı olarak kabul ediliyor ve sosyalleşmek için AVM ve benzeri alanlar dışında ne yapacağını bilmez toplumlar olarak evrilmeye başladık. Fakat McAllen Belediyesi şehirlerinde kapanan ve ardında pislik dışında bir şey bırakmayan bu koskoca Walmart binasını, sosyalleşmenin başka ve topluma daha faydalı yöntemleri olduğunu da kanıtlarcasına dev bir kütüphaneye çevirdi.

McAllen'daki kütüphane ABD'nin "En Büyük Tek Katlı Kütüphanesi" oldu.

Kütüphanede 16 toplantı alanı, 14 çalışma odası, 64 bilgisayar laboratuvarı, 10 çocuklar için bilgisayar laboratuvarı ve 2 jenealoji (gen bilimi) bilgisayar labratuvarı var.

Ayrıca bir kafe, bir sahaf ve bir de oditoryum bulunuyor.

Toplum için, ağaç kesmeden, şehirdeki beton yığınını arttırmadan bir çözüm bulan McAllen belediyesini kutluyor, bizim belediyelerin örnek almasını diliyoruz.