Egeteko’dan “hayata Katılmak İçin Görmek İstiyorum“ Paneli

S.S. Ege Tüm Engelliler Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifinin(EGETEKO) düzenlediği, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi...

S.S. Ege Tüm Engelliler Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifinin(EGETEKO) düzenlediği, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi ile Baş Optik’in destek verdiği, “Hayata Katılmak İçin Görmek İstiyorum” paneli, Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde yapıldı.

Oldukça ilgi ile izlenen panele, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı ve Engel Tanımayanlar Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hüsniye Çoban, Ak Parti Konak Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Sevim Tozan, CHP İzmir B.şehir ve Karabağlar Meclis üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, Ege Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmet Develi, Engelleri Aşan Derneği Başkanı Atilla Korkmaz, Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneğinden Harun Büyükbaş, CHP Kadın Kolları, Ak Parti Kadın Kolları, Vedat Karakaya, İnsanlığa Hizmet Platformu Başkanı Burhan Türkoğlu, Orman Gönüllüleri Dernek Başkanı Neşe Kökel, Obezite ile Savaş Dernek Başkanı Doğan Emren ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Panelin Moderatörü, Doç. Dr. Oktay Gökdemir, açılış konuşmasını yaparak panalistleri davet etti. Kaşkaloğlu Göz Hastanesinden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena göz hastalıkları, çeşitleri ve sebepleri katarak ameliyatı retina bozuklukları sebepleri ve Organ naklinin faydalarını, Konak Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerim Özer Görme engellilerle ilgili yapılan yollar, rampalar ve çevre düzenlemelerini, Tüm Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı, Yusuf Yönder Gözlük alırken dikkat edilecek hususlar ile işportadan alınan gözlüklerin gözdeki zararları gözlük kontak lens ve diğer görme gereçlerinin kullanımı hakkında, İl Müftülüğü Yetkilisi İbrahim Ceylan ise organ naklinin dinimizce sakıncası olmadığını ve görme engellilerin Kuran-ı Kerim okuması ile ilgili bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: