Egiad Başkanı Kaya, Kadın Yöneticileri Anlattı

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Üniversitesi’ne (İZÜ) konuk olan Ege Genç İş Adamları Derneği...

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Üniversitesi’ne (İZÜ) konuk olan Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, engelleri kabullenmeyen kadınların iş yaşamında erkeklerden çok daha başarılı yöneticiler olduklarını savundu.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 3.5 ay önce seçilen Seda Kaya, kadınların hayatta başarısız olmalarının tek sebebinin, buna sebep olan engeller olduğuna inançlarının olduğunu söyledi. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Üniversitesi’ne konuk olan EGİAD Başkanı Kaya, “Sivil Toplum Örgütlerinde ve İş Hayatında Kadın Yöneticiler” başlıklı bir konferans verdi, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu ile bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Güzey, eğitim düzeyinin yetersizliği nedeniyle kentlerde çoğunluğu niteliksiz işgücü olan ve formal sektörde iş bulma şansı az olan kadınların marjinal işlerde yoğunlaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

"YILMADAN MÜCADELEYE DEVAM"

Konuşmasına sivil toplum kuruluşları içinde kadının yeri ile ilgili bilgi vererek başlayan Seda Kaya, kadınların iletişim, empati, inandırıcılık ve samimiyetlerinin erkeklerden daha kuvvetli özellikler olduğunu söyledi ve “Yöneticilik düzeyinde yer alan kadınlar, motivasyon ile işleyişi devam eden STK’lar için çok başarılı profiller çizmektedir” dedi.

STK’lar ve iş dünyası içinde başarılı olma mücadelesi veren kadının önündeki en büyük sorunun, “engeller ile karşılaşacağına olan inanç” olduğuna vurgu yapan EGİAD Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların farklı bakış açısı sayesinde aynı anda lider ve yönetici olma özellikleri, erkekler karşısında büyük bir avantajdır. Potansiyelinin farkında olan, kendine hedefler koyan, kendine inanan ve yılmadan mücadele eden kadının önünde engeller kalmayacaktır.”

"İŞ DÜNYASINDA KADIN OLARAK YER ALIN"

Türkiye’de bulunan 1.3 milyon girişimcinin yalnızca 80 bininin kadın olduğuna değinen Kaya, “Türkiye’de çalışan kadın sayısı 6.7 milyonken kayıtdışı istihdam edilen kadın oranının yüzde 58 olması, önemli bir soruna işaret ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

İş dünyasının “erkekler kulübü” olarak algılanmasını eleştiren Seda Kaya, kadın özelliklerini avantaj olarak kullananların fark yaratacakları bir iş dünyası içinde var olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda İZÜ Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, EGİAD Başkanı Kaya’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Öte yandan, Toplum Gönüllüleri Kulübü tarafından hazırlanan “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” sergisi, İzmir Üniversitesi fuaye alanında sunuma açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: