Eğirdir Belediyesi kaçak kullanılan 4 bin 300 ton suyun peşine düştü

Isparta Eğirdir Belediyesi son günlerde yaşanan kaçak su kullanımının önüne geçmek için çeşitli yöntemler uyguluyor....

Isparta Eğirdir Belediyesi son günlerde yaşanan kaçak su kullanımının önüne geçmek için çeşitli yöntemler uyguluyor. Güvenlik açısından İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan destek isteyen Eğirdir Belediyesi bir ayda kaçak kullanılan 4 bin 300 ton suyun peşine düştü.
Baybuğan Mahallesi'ne verilen su ile abonelerin kullandığı su miktarı arasında 4 bin 300 ton fark çıkınca Belediye kaçakları bulmak için çalışma başlattı. Belediye kaçak su miktarını tespit etmek için Baybuğan Mahallesi'ndeki su deposunun çıkışına su saati taktı. Su saatinden alınan verilere göre 2 günde 298 ton su çıkışının olduğu belirlendi.
Bir ayda 4 bin 500 tona yaklaşan su çıkışına karşılık Baybuğan Mahallesi'ndeki 19 su abonesinin 184 ton su kullandığı tespit edildi. Belediye ise bir ayda boşa giden yaklaşık 4 bin 300 ton suyun peşine düştü.
Su kaybının çok olması sonrasında harekete geçtiklerini belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Baybuğan Mahallesi’ndeki su şebekesini ve kaçak su kullanımlarını araştırmaya başladıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Özmeral, su kaçaklarını araştırmada görevlendirdikleri personellerin güvenliği için de İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan destek aldıklarını belirtti.
Şu an için mahalledeki su şebekesinin çok karışık olması ve şebekelerin tapulu arazi ve bahçelerden geçmesi sebebiyle kaçakların tespitinin zorlaştığını aktaran Özmeral, Kaçakların tespiti için çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca, su deposundaki hidrofor pompalarının devamlı çalışmasından dolayı arızalanıp yandığı ve yerine yenilerinin takıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz