Eğirdir Gölü'ne Özel Koruma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Eğirdir Gölü'nü koruma altına almak amacıyla...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Eğirdir Gölü'nü koruma altına almak amacıyla başlatılan "Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirlenmesi" çalışmalarını tamamladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Isparta iline içme ve kullanma suyu sağlayan Eğirdir Gölü için koruma kuşakları oluşturulan çalışma ile Türkiye'de ilk kez ekolojik köy kurulacağı belirtilerek, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirlenmesi çalışmasının onaylandığı belirtildi. Açıklamada, "Çalışmaya göre göldeki azami su seviyesi olarak belirlenen 919 m kotu altında hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. Göl içerisinde güvenlik, gezinti, su ürünleri çıkarılması ve balıkçılık faaliyetleri için kullanılacak akaryakıtla çalışan araçlara her türlü atıksu ve sintine sularını göle boşaltmaması şartıyla izin verilecek. Mutlak Koruma Alanı olarak belirlenen alan içinde bulunan azami su seviyesinden itibaren 30 m yatay mesafedeki Göl Yeşil Kuşak Alanı'nda yeni yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mevcut yapılarda sadece bakım yapılabilecek. Bu alandaki ağaç ve tüm bitki türleri korunacak, çıplak alanlar ağaçlandırılacak. Yine Mutlak Koruma Alanı içinde bulunan Yeşil Kuşak'tan itibaren 270 m yatay mesafe olarak belirlenen göl koruma alanında yer alan tarım alanlarında organik tarıma geçilecek. Mutlak Koruma kuşağından itibaren 700 m yatay mesafe olarak belirlenen Kısa Mesafeli Koruma Alanı'nda köy yerleşik alanı içerisinde köy nüfusuna kayıtlı insanlar tarafından 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre yeni yapı yapılabilecek. Bu alandaki mevcut tarım alanlarında Havza Koruma Planı Uygulama Programı'nda tanımlanan sürelerde iyi tarım uygulamalarına geçilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: