Eğitim Aşkı Tümör Dinletmiyor

Fethiyeli öğretmen Emine Genç, tümöre rağmen eğitim aşkını elden bırakmıyor. 1993-2007 yılları arasında omurilik tümörü...

Fethiyeli öğretmen Emine Genç, tümöre rağmen eğitim aşkını elden bırakmıyor. 1993-2007 yılları arasında omurilik tümörü nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren ve son ameliyatın ardından felç olan Emine Öğretmen, arkadaşlarının sağladığı elektirikli sandalye ile yine okuluna gidip derslere girerek öğrencilerine ışık olmayı sürdürüyor.

40 yaşındaki Emine Genç, Muğla Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksek Okulunda İngilizce okutmanlığı yapıyor. Emine Genç, Patlangıç Mahallesindeki evinden hava yağmurlu da olsa hem birinci hem ikinci eğitim nedeniyle gecede tekerlekli sandalye ile rampaları çıkarak okula ulaşıp öğrencilerini bilgilendiriyor.

Reklam
Reklam

1989 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan Emine Genç, 1999 yılında Muğla Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksek Okulunda İngilizce okutmanlığa başladı. 1993 ile 2007 yılı arasında omurilik tümörü nedeniyle çok acı yaşadı. 4 kez ameliyat oldu. Hayata tutunmak için direndi. İzmir Ege Üniversitesinde olduğu son ameliyatın ardından felç geçirdi. Belden aşağısı tutmaz olan Emine Genç, fizik tedavi gördü. Vücudu ameliyatlar nedeniyle yara bere içinde kalan Emine Genç'in oturduğu evi tedavi giderleri nedeniyle satıldı. Öğretmen arkadaşları sahip çıkarak bir ev kiraladılar. Sivil toplum kuruluşları bir araya gelip okula gidip gelebilmesi için sosyal bir proje düzenleyip elektrikli sandalye sağladı. Belden aşağısı tutmayan Emine Genç, buna rağmen derslerine saati saatine sandalye ile gidiyor. Öğrencilerine ders anlatmayı sürdüren Emine Genç “Öğrencilerim ve okul arkadaşlarım sayesinde hayata tutunmaya çalışıyorum. Öğrencilerim benim her şeyim. Malülen emekliliği hiç aklıma getirmedim. Okul idaremiz sandalyemin giriş ve çıkışı ile ilgili düzenleme yapınca bir zorluk çekmiyorum. Tümöre karşı öğrencilerimin sevgisi ile mücadele veriyorum” dedi.

Reklam
Reklam

HERKES ONU ÇOK SEVİYOR

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Emin Duru, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulda yılın öğretmeni olarak Emine Genç’i seçip plaketle ödüllendirdi.

Fethiye Turizm Eğitim Çevre Sanat Vakfı (FETAV) Müdürü Dilek Dinçer de en iyi eğitimci olarak gösterip hediye ile taltif ettiği Emine Genç için öğrencileri de “eğitim aşkı ile yanıp tutuşan sağlığını hiçe katıp kendini eğitime adayan örnek bir öğretmen” dedi. Okul müdürü Doç.Dr.Mehmet Emin Duru da şunları söyledi: “O, çok fedakar bir eğitimcimizdir. Hayatla mücadelesi ve eğitim aşkı bambaşka”

FETAV Müdürü Dilek Dinçer de “acılarına rağmen hayata bakış açısıyla ve işine sadakatiyle örnek bir insan” derken, mahalle sakinleri “ böyle örnek bir komşumuz olduğu için mutluyuz” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: