Eğitim-Bir-Sen: 27 Nisan e-Muhtırası'nı verenler de yargı önüne çıkarılsın

Eğitim-Bir-Sen, 28 Şubat soruşturmasını desteklediğini duyurdu. Sendika'dan yapılan yazılı açıklamada 28 Şubatçılarla yetinilmemesi, 27 Nisan...

Eğitim-Bir-Sen, 28 Şubat soruşturmasını desteklediğini duyurdu. Sendika'dan yapılan yazılı açıklamada 28 Şubatçılarla yetinilmemesi, 27 Nisan e-Muhtırası'nı verenlerin de yargı önüne çıkarılması istendi.

Eğitim Bir Sen’den yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat 1997’de millet iradesini hiçe sayan darbecilerin yargı önüne çıkarılması girişiminin, demokrasinin kurumsallaşması ve güçlenmesi açısından çok önemli bir gelişme olduğu belirtildi. Darbelerle yüzleşme ve darbecilerle hesaplaşmada sonuna kadar gidilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Bu bağlamda, 28 Şubatçılarla yetinilmemeli, 27 Nisan e-muhtırasını verenler de mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır." denildi.

Reklam
Reklam

Millet iradesini hiçe sayanlardan, kapatılan siyaset kurumlarının, mallarına el konulan vakıf ve derneklerin, katsayı ve sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitim dayatmasının, kapılarına kilit vurulan Kur’an kurslarının, üniversitelerdeki ikna odalarının, döktürülen gözyaşlarının, fişlemelerin hesabının sorulmasının gerektiği belirtilen açıklamada, hortumlanan bankaların ve topluma ödetilen bedellerin de hesabının teker teker sorulması istendi. Toplum mühendisliği yapanların hesap vermesinin, demokratik hukuk devleti olmanın da gereği olduğu aktarıldı.

Soruşturma sürecinde darbecilerin medya, siyaset, anayasal kurum ve kuruluşlar, bürokrasi, yargı, üniversite, meslek odaları ve STK’lar başta olmak üzere bütün kirli ilişkilerin deşifre edilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Emek ve ekmek adına Cumhuriyet tarihimizin en önemli iyileştirmelerinin yapıldığı bir dönemde iradeleri ipotekli olduğu için sokağı ısıtma görevini üstlenen "Sivil 5’li çetenin bağlantıları ve ihanetleri bu süreçte mutlaka ortaya çıkarılmalı, sendikal hareketi itibarsızlaştıran tiranların da suç ortaklıkları göz önünde bulundurularak hesap vermeleri sağlanmalıdır. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 230 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası olarak demokrasinin korku tünelinden çıkması için hukuk devleti olmanın gereği olarak, yargının darbecilerden hesap sorma adına başlattığı tutuklamaları ham demokrasiden tam demokrasiye geçiş için önemli buluyor ve destekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: