Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesinden, maaş bordrosu yakma eylemi

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi üyeleri, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla maaş bordrolarını yakma eylemi yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi üyeleri, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla maaş bordrolarını yakma eylemi yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ve beraberindeki sendika üyeleri, sendika binası önünden Kağızman Caddesi'ne kadar yürüyerek, yapılan basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını yaktılar.

Gümüşer, burada yaptığı açıklamada, eğitim çalışanları olarak kendilerine reva görülen ücreti protesto etmek ve emeklerinin karşılığını alamadıklarının altını çizmek, adlarına düzenlenen bordroları yakmak için toplandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İnsanca yaşamak için emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirten Gümüşer, "Hükümet, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor. Merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade etmektedir. Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, maaş bordrolarını yaktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: