Eğitim-bir-sen Akşehir Şube Başkanı Tunçer’den Kıyafet Açıklaması

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Metin Tunçer, kıyafet serbestliği ile ilgili düzenleme...

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Metin Tunçer, kıyafet serbestliği ile ilgili düzenleme beklediklerini söyledi.

Şube Başkanı Metin Tunçer yaptığı açıklamada, “Sendikamız, kıyafet serbestliğinin toplumun isteği olduğunu her platformda açıklamış, bunun ispatı olarak da Memur-Sen ve bağlı sendikalar ‘Özgürlüğe 10 Milyon İmza’ kampanyası başlatmıştır. Ülke genelinde hedeflenen rakamların üzerinde imza toplanmıştır. Akşehir halkı da 10 bin imza ile kampanyaya destek vermiştir. İmzalar Hükümete teslim edilmiş ve acilen kamu görevlilerinin serbest kıyafetle çalışabilmesi için düzenleme istemiştir. Ülkenin her probleminin çözümünde öncü olan sendikamız, kıyafet probleminin çözülmesinde kararlıdır. Genel merkezimiz Hükümetten 15 Mart’a kadar düzenleme beklemektedir. Gelişmiş ülkelerde insanlar, ürettikleri işler ve verimlilikleri ile değerlendirilirken maalesef bizim ülkemizde kıyafetiyle değerlendiriliyor. Artık son bulsun istiyoruz. İnsanların inancı, kıyafeti, saçı dolayısıyla tenkit veya cezalarla karşılaşmasına karşıyız. Kıyafet serbestliği ile ilgili 15 Mart son tarihtir. Bu tarihe kadar kıyafette serbestlik gelmezse Akşehir olarak, genel merkezimizin yapacağı plan doğrultusunda iş yerlerine, okullara serbest kıyafetle gideceğiz. Yönetmelik değişene kadar da bu eylemimiz devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: