Eğitim Bir- Sen, Bayar'ı ödüllendirdi

'Öğretmenlik Hatıraları Yarışmaları' kapsamında 'Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması'nda Ağrı il birincisi olan Ağrı İbrahim...

'Öğretmenlik Hatıraları Yarışmaları' kapsamında 'Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması'nda Ağrı il birincisi olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yaşar Bayar'a Eğitim Bir-Sen Şubesi tarafından plaket verildi.
Sendika binasında Yaşar Bayar'a plaketini veren Ağrı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, ''Sendikamız, kurucusu Mehmet Akif İnan adına 'Ödenmiş Bedeller Unutulmasın' adı altında bir hatıra yarışması tertip etti. Bu hatıra yarışmasına herhangi bir sınırlama getirilmedi, esnaf, öğretmen, öğrenci herkesin katılabileceği bir yarışma şeklinde düzenlendi. Bu yarışmanın tertip edilmesindeki amaç insanımızın antidemokratik uygulamalar karşısında yaşadığı mağduriyeti gün yüzüne çıkarmak. Başta 28 Şubat post modern darbe zulmü olmak üzere tüm askeri darbelerin acılarını kamuoyuna paylaşmak. İnsana saygının insanca yaşamanın ve özgürlüklerin önemini yeni nesillerle paylaşmak, hatıraları kitap haline getirerek kalıcı kılmak, tarihe not düşmek, ayrıca istikbalin sahipleri ülkemizde yaşanmış acılardan ödenmiş bedellerden ders alarak tarihin tekerrür etmemesi için geleceğin inşası adına bir mesaj vermekti. Bu bağlamda biz de Ağrı Eğitim Bir-Sen şubesi olarak Ağrı'da ve ilçelerinde yapmış olduğumuz duyurularla, afişlerle, SMS'lerle bize gelen yarışmaları bir jüri heyeti ile değerlendirdik, bu yarışmanın sonucuna ulaştık. Bu yarışmada birinci olan yarışmacımızı buradan Ankara'ya gönderiyoruz. Umuyoruz oradan da ilimiz adına birincilik elde eder. Bu yarışmanın finali Ankara'da olacaktır.'' dedi.
Yaşar Bayar ise şöyle konuştu: ''Beni bu ödüle layık görüp bana bu ödülü veren Ağrı Eğitim Bir-Sen Şubesi'ne, değerli yöneticilerine ve üyelerine çok teşekkür ediyorum ve onlara minnettarım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz