Eğitim Bir Sen: Eğitim sistemini demokratikleştirecek adımlar atılmalı

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, askeri okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nca denetlenememesi ve and...

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, askeri okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nca denetlenememesi ve and gibi ritüellerin sorgulanmaması gibi konuların eğitim sisteminin demokratikleşmesi önündeki engeller olduğunu söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, 2011-2012 eğitim öğretim dönemi dolayısıyla bazı değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da, kanun hükmünde kararname (KHK) ile yapılan değişikliği, öğretmenlerin özür grubu tayin hakkına getirilen kısıtlama dışında olumlu olarak nitelendiren Özer, “Öğretmenlere eş durumu, sağlık, eğitim gibi zorunlu nedenlerden tanınan özür grubu tayin hakkının, yılda iki kez yapılırken, 652 sayılı KHK düzenlemesi ile yılda bir kez yaz tatillerinde yapılacak olması kabul edilemez bir durumdur. KHK’da mağduriyete kapı aralayan, aile bütünlüğünü engelleyen bu düzenlemenin ortadan kaldırılması gerekmektedir.” diye konuştu. Özer, konuyla ilgili her türlü demokratik ve hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Eğitim sistemini demokratikleştirecek adımların bir an önce atılması gerektiğinin altını çizen Özer, “Askeri okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nca denetlenmemesi, demokratik eğitim hakkının tanınmayıp karma eğitim dayatmasının olması, kadın çalışanların kılık kıyafetini sorun haline getiren ‘kamusal alan’ yalanının devam ettirilmesi, din eğitiminin önündeki engellerin ve tabulaştırılan ‘and’ gibi ritüellerin sorgulanmaması, öğrencilere okul üniforması zorunluluğu gibi konular, eğitimin ve eğitim sisteminin demokratikleştirilmesinin önündeki engeller olarak durmaktadır.” dedi. Özer’in üzerinde durduğu diğer konu başlıkları ise şöyle sıralandı:
"Eğitimcilerin hayat standardı yükseltilmeli, seçmeli din eğitim talepleri dikkate alınmalı, YÖK’ün yeni katsayı yaklaşımı, temenni olmaktan öteye geçmeli, hiçbir üniversitede antidemokratik uygulama olmamalı, eğitim kurumlarının bütçe sorunu acilen çözülmeli, öğretmen açığı ve derslik ihtiyacı giderilmeli, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmeli, kariyer basamakları sınavı ile ilgili düzenleme bir an önce yapılmalı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz