Eğitim -Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek: -"Eğitim çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor"

Eğitim -Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek, eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını öne sürdü.

Eğitim -Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek, eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını öne sürdü.

Şimşek, Yakutiye Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 81 ilde aynı saatte eğitim çalışanlarının sesini duyurmak duyurmak üzere toplandığını söyledi.

2.5 milyon kamu çalışanının beşte ikisinin eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunduğunu ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Eğitim çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor. Hükümet,eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirmekte, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade etmektedir. Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir. Eğitimi, eğitim çalışanlarını da kapsayacak şekilde bir konsept içerisinde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadır."

Reklam
Reklam

Şimşek, eğitim çalışanları olarak emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını istediklerini belirterek, kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutulduğunu öne sürdü.

Daha sonra öğretmenler maaş bordrolarını yakarak, dağıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: