Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Ağaç: "Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük Sağlanmalıdır"

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, başörtüsüne her alanda özgürlük sağlanması gerektiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, başörtüsüne her alanda özgürlük sağlanması gerektiğini belirtti.

Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Zafer Meydanı'nda, "Kamusal alanda baş örtüsüne özgürlük" amacıyla bir basın açıklamadı yapacaklarını belirtti.

Ağaç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de inancının gereği başını örten kızların eğitim hakları ellerinden alınmaktadır. Başörtülü kadınların çalışma hayatının dışına itilmesi ve TBMM'de temsil edilmemesi ayıbından kurtulması için Zafer Meydanı'nda, adalet, eşitlik ve özgürlük için sesimizi yükselteceğiz. Çalışma hayatının önündeki engelleri kaldırmak, çağdaşlaşma adına elimizden alınan, alınmaya devam eden haklarımızı geri almayı hak ettiğimiz özgür ve kendine yeten bir hayat için herkesi bu anlamlı günde destek vermeye çağırıyoruz. Başörtüsüne her alanda özgürlük sağlanmalıdır."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: