Eğitim-Bir-Sen Ikinci Şubesini DÜ'de Açtı

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Diyarbakır'da ikinci şubesini Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) açtı.

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Diyarbakır'da ikinci şubesini Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) açtı.

DÜ Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, DÜ Teknokent lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da 2. şubelerini bilim yuvasında açmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite şubesinin sendikalaşma sürecine değinen Özaydın, "Şubemiz, 2010 Aralık ayına kadar 4 yıllık süreçte, 110 üyeye sahip iken, 2011 yılı Mayıs ayında 330 üyeye ulaşarak üniversitemizde yetkili sendika konumuna gelmiş, 2012 ayı Mayıs ayında 460 üyeye ulaşarak şube yetkisini almıştır. Bugün itibarıyla sendikamız 510 üye sayısına ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Özaydın, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak, ilk olarak akademik ve idari personellerin sorunlarını gidermek amacıyla "Kurum İdari Kurul Toplantısı" düzenlediklerini, üniversite yönetimiyle 18 madde üzerine görüş birliğine varıldığını belirterek, bu maddelerin DÜ'nün web sayfasında yayımlandığını anlattı.

Üniversitelerin akademik ve idari personellerinin sorunlarını gidermek amacıyla sendika genel merkezi ile sıkı bir tempo içinde çalıştıklarını ifade eden Özaydın, yeni YÖK yasası ile ilgili Antalya'da 3 günlük çalıştay düzenlendiğini, sonrasında yasa taslağının son şekline gelinceye dek sendikanın etkili rol oynadığını kaydetti.

Özaydın, şube olarak özgürlükler ve özlük hakları olmak üzere, personel tayinleri, üniversitelerin idari ve mali özerkliği, yeni YÖK yasası, yükseköğretim şurası, akademik yükselme ve atamalar gibi önemli konulara ilişkin görüş, öneri ve taleplerinin hayata geçirilmesi için emin adımlarla yürüme azminden taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz