Eğitim Bir Sen İl Divan Toplantısı

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi Nisan ayı il divan toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Eğitim Bir...

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi Nisan ayı il divan toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi Nisan ayı İl Divan Toplantısı Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin, İlçe Başkanlarının ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

İl Divan Kurulu üyelerine bir konuşma yapan Başkan Süleyman Alkoç, “Kurulduğumuz günden beri takdire şayan pek çok hayırlı hizmete vesile olageldik. Kurucu genel Başkanımızın dediği gibi sendika derken önce Hak diyerek bu yola çıktık ve bu bilinç içinde yolumuza devam ettik. Güçlüyü haklı değil haklıyı güçlü kılmanın mücadelesini vererek bugünlere geldik. Gün oldu ezildik, gün oldu üzüldük ama doğrularımızdan vazgeçmedik. İnsan haklarına yönelen her türlü baskı, zulüm, haksızlık ve ayrımcılığa karşı durduk. Anti demokratik çağ dışı oluşumlara karşı durarak vesayet sisteminin deşifre olması için elimizden geleni yapmaktan çekinmedik. Demokratik hukuk devletinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla geliştirilmesi ve yerleştirilmesi için var gücümüzle mücadele ederken toplumu bir bütün olarak kucaklayarak sınıf, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan milletimizin sahip olduğu milli ve manevi değerlere katkıda bulunmayı da ihmal etmedik. İdeolojik ve siyasal saplantılara kapılmadan hizmet ve değerler sendikacılığı yaptık. Bütün bunları yaparken gönül kırmayı değil gönül yapmayı yöntem olarak benimsedik. Hakkımızı talep ederken bile efendiliğimizden taviz vermedik” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de son günlerde yaşanan ekonomik ve sosyal değişmelere dikkat çeken Başkan Süleyman Alkoç, “Nasıl Türkiye bir değişim ve dönüşüm içindeyse eğitim, sosyal ve ekonomik şartlarımızda bir değişim ve dönüşüm içindedir, bundan şüpheniz olmasın. Bundan on yıl önceki bir öğretmenin sahip olduğu ekonomik şartlarla bugün sahip olduğu şartlar arasında mukayese kabul etmeyecek bir uçurum söz konusudur. Dahası, daha düne kadar bu ülkede sevk kağıda diye bir işkence vardı. Öğretmenler için günlük plan diye bir işkence vardı,sözleşmeli öğretmenlik diye bir müessese vardı, daha neler yoktu ki vardı da vardı. Elde edilen kazanımların her birinin uzun yıllar verilen bir mücadelenin eseri, olduğunu bilmemiz gerekiyor ve şundan emin olunuz. Diğer sendikalar böyle önemsiz şeylerle uğraşmazlar, bu kazanımlar sizlerin verdiği soylu mücadelenin eseridir. Takdire şayanlık bu olsa gerektir. Hepinizi yürekten kutluyor ve ter akıttığınız alınlarınızdan öpüyorum. Aydın’da mücadelemizi daha güçlü hale getirmemiz ve eğitim çalışanları için herhangi bir kazanımın altına imza atamadığı için kandan nemalanmaya çalışan bir sendikanın elinden yetkiyi almamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şube Başkanı Alkoç’un konuşmasının ardından İl Divan Kuruluna şube yönetim kurulu üyelerinin kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. İl Divan Kuruluna yeni sendika avukatı Onur Yasin Tunç tanıtıldı. İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: