Eğitim Bir-sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu:

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın bize...

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın bize miras bıraktığı eseri büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 1993-2000 yıllarında Eğitim-Bir Sen'i kuran ve başkanlığını üstlenen, aynı zamanda Memur-Sen Konfederasyonu başkanlığını yapmış olan Mehmet Akif İnan'ın ölümünün 13. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Sofuoğlu açıklamasında, "1940 yılında Urfa’da dünyaya gelen, 'Yaslasam gövdemi karlı dağlara. Sonsuz bir uykuya kavuşsam bir gün' diyerek, 6 Ocak 2000’de sonsuzluğun sahibine kavuşan çağın soylusunun attığı tohumlar ormana dönüştü. Bıraktığı miras ise bütün mağdur ve mazlumların umut ışığı oldu. Geniş bir telefon rehberi bırakıp, 'bütün giysileri yırtsak yeridir. Yeter bize vefa elbiseleri' diye vefayı öğütleyerek göçen uygarlık savaşçısının her ölüm yıl dönümünde bir araya gelen dostları ve mirasını büyütenler, minnettarlıklarını ifade ederken, aynı zamanda mücadeleyi zirveden yeni ufuklara taşımanın da adımlarını atmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BANGLADEŞ'E 200 ÖĞRENCİLİK OKUL YAPTIRILACAK

Mehmet Akif İnan'ın adının okullara ve kültür salonlarına verildiğini belirten Sofuoğlu, "Memur-Sen ailesi olarak, 13. ölüm yıl dönümünde Bangladeş’te yaptıracağımız ve Arakanlı yetimlerin muhafaza edilerek yetiştirileceği 200 öğrencilik okul, mescit ve yatakhanenin bulunduğu Mehmet Akif İnan Külliyesi ile amel defterinin açık tutulmasına katkıda bulunacağımız Akif İnan’ın bize miras bıraktığı eseri büyütmeye devam edeceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: