Eğitim Bir-sen Manisa Şubesi'nden Alaşehir'e Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Alaşehir Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Alaşehir Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilciliği’ni ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleri, sendika üyeleri ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

Yönetim kurulu üyeleri Şube Başkan Vekili İlyas Şen, Başkan Yardımcıları Mehmet Akış, Halil Kallat ve Turan Seloğlu’yla birlikte gerçekleştirilen ziyarette Sofuoğlu, Şube olarak tüm yönetici, temsilci ve üyelerinin özverili çalışmalarıyla bu yıl da il genelinde yetkili sendika olmak istediklerini dile getirerek, bundan sonra da görev ve sorumluluklarının bilinci ile başta üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları sorunların çözülmesi olmak üzere ülkemizin daha özgür, daha yaşanabilir olması için var güçleri ile çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Eğitim-Bir-Sen’in temel misyonunun, özelde eğitim-kamu çalışanlarının genelde ise milletin ekonomik ve sosyal imkânlarını arttırmak, geliştirmek, saygınlığını korumak olduğunu ifade eden Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teşkilatımızın öncüleriyle birlikte göreve geldiğimiz iki yıldan bu yana 2500’ün üzerinde eğitim çalışanını ailemize dahil edip üye sayımızı arttırdık. Yakın hedefimiz, Mayıs mutabakatına kadar bin 500 eğitim çalışanını ailemize dahil etmek, uzak hedefimiz ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarını Eğitim-Bir-Sen’li yapmaktır. Bu yıl da geçen yılki gibi aynı fedakârlıkla çalışarak İnşallah Manisa’da daha da büyüyecek ve güçleneceğiz. Genel yetkinin, nirvana olduğunu düşünmeden, vizyon ve hedeflerimizi tazeleyerek sendikal mücadelemizi daha da alevlenmiş bir aşkla, amatör bir ruh heyecanıyla devam ettireceğiz.”

Türkiye’de yapılan sendikacılık anlayışlarına da değinen Sofuoğlu, “Bizim yaptığımız, teklif sendikacılığıdır. Bu, gerektiğinde tepkiyi de beraberinde getirir. Amacımız üzüm yemek, bağcı ile bir işimiz yok. Bunun adı, yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında olmak, doğruyu kim yaparsa yapsın onu desteklemektir. Sendikacılığımız, millet adına, gelecek adına, değerler adına, mazlumlar adına sözcülük yapma sendikacılığıdır. Eğitim-bir-Sen, teklifi önemser ama hak edenlere de en şiddetli tepkiyi gösterir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Alaşehir ilçesinde eğitimdeki sorunlar ve çözüm önerilerinin geniş çaplı ele alındığı ziyarette, eğitim camiasının sorunlarının çözümünün eğitimdeki başarıya sağlayacağı katkı vurgulandı.

Ziyarette, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Alaşehir İlçe Temsilcisi Ali Gürbüzer, yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, okul idarecileri ve çok sayıda sendika üyesi de yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: