Eğitim-Bir-Sen: Matematik, Türkçe Gibi Dersleri Öğretmek Yasaklanamaz

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerin kapatılacağına dair açıklamasının...

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerin kapatılacağına dair açıklamasının eğitime bir darbe olacağını söyledi. Sert, hiç kimsenin hukuken 'Türkçe, matematik ve fen öğrenmek istiyorum' diyen öğrenciye engel olamayacağını ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Mısır ordusu tarafından yapılan darbeyi kınayarak sözlerine başladı. Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık olduğunu belirten Sert, “Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist, antidemokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür.” dedi.

Reklam
Reklam

Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD, tutumlarıyla, demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilediğini vurgulayan Sert, “Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması, bölgede demokrasinin hâkim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor. Eğitim-Bir-Sen olarak, uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Demokrasilerde, seçimle gelenin seçimle gideceği kuralını hatırlatan Sert, “Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısır’da ordu, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin görevinin ülkeyi dış tehditlere karşı korumak olduğu idrakiyle kışlasına çekilmelidir. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor; Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"KARAR EĞİTİME DARBEDİR"

Sert, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Dershaneler kapatılacak” açıklamasını da eleştirdi. Bu kararla eğitime darbe yapıldığını savunan Sert, “Dershaneler ihtiyaçtan doğan kurumlardır. Adı ‘milli’ kendi ‘milli’ olmayan tek bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kalıcı ve milli bir eğitim sistemi oluşturulamamıştır. Sınav odaklı eğitim sistemleri her zaman dershane ya da özel ders ihtiyacı doğuracağı bir gerçektir. Dolayısıyla dershaneleri kapatmak çözüm değil aksine merdiven altı dershaneciliklerin önünü açacağından bir sorun oluşturacaktır.” dedi.

Dershanelerin devlet eliyle değil millet eliyle kapatılabileceğini öne süren Sert şunları kaydetti: “Bu ise ihtiyacın ortadan kalkmasıyla olabilir. Hem ‘merkezi sınav yapacağız’ hem de ‘dershane kapatacağız’ demek bir çelişkidir. MEB hangi gerekçeyle Türkçe matematik ve fen vb. dersi öğrenmek istiyorum diyen bir öğrenciye nasıl yasak koyabilir? Herhangi 'bir dersi öğrenmek istiyorum' diyen öğrenciyi yasalarla engelleyemezsiniz. Uygulanabilirliği ve toplum nazarında kabul görmeyen düzenlemeler antidemokratik bakış açısının bir ürünüdür.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz