Eğitim-bir-sen, Öğretmenler Günü’nü Kutlamayacak

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını...

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını bildirdi.

Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımların bertaraf edilmeden 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını söyledi.

Sancaktaroğlu, ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesini kabul etmediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Öğretmenlere saygının bile çok görüldüğünü vurgulayan Sancaktaroğlu, “İlme, irfana ve alime saygıyı esas alan bir medeniyetin devamı olan Türkiye'de, öğretmenlere, yürüttükleri kutsal mesleğin maddi karşılığının hakkıyla ödenmemesinin yanında manevi karşılığı olan saygı bile artık neredeyse çok görülmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: