Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Aktay:-"Kamuda Başörtüsü, Insanların Inancıgereği Artık Serbest Olmalı"

Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Halik Aktay, "Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı" dedi.

Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Halik Aktay, "Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı" dedi.

Aktay, sendikaya yeni katılan üyelerle Belediye Düğün Salonu'nda yapılan tanışma yemeğinde, Eğitim Bir-Sen'in Simav'da 430 kayıtlı üyesiyle ilçenin en büyük sendika temsilcisi olduğunu kaydetti.

Üye sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Aktay, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde yapılan bütün sınavlarda Simav, büyük başarı sağladı. Ortalamamız bazı illerin bile üstüne çıktı. Buradan bu başarının sağlanmasında en büyük katkıyı sağlayan öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler öğretmenlerimizin sorunlarını dile getirmek için buralardayız."

Reklam
Reklam

Aktay, sendikalarının, eğitim kurumlarında kadın çalışanların ve kız öğrencilerin kılık ve kıyafetlerini sorun haline getiren "Kamusal Alan" tartışmalarına son verilmesi için çabalarını sürdürdüğünü anlatarak, "Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı. Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı. Öğrencilere üniforma zorunluluğu gibi yaptırımlara son verilmelidir. Eğitim çalışanlarının çalışma şartları ve mali haklarında iyileştirmelere gidilmelidir. Eğitim-Bir-Sen bunlar için mücadelesini sürdürecektir" diye konuştu.

Programa, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: