Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı: Yüzde 16 zam talebimiz var

Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'...

Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu' ile birlikte sendikacılıkta yeni bir döneme girildiğini belirterek, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için de yüzde 14'lük bir zam talep ettiklerini söyledi.

Yılmaz, sendika binasında yaptığı basın toplantısında hükümetten beklentilerini açıkladı. Hükümetle yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirten Yılmaz, "Bu sürecin saat anlamında bile kısalığı kamu çalışanları için büyük önem arz etmektedir. Hükümet bu konuda elini çabuk tutmalıdır. Toplam 2,5 milyon çalışana ve 1,8 milyon emekli memura hitap eden toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 1 milyon memur bulunmaktadır. Eğitim Bir-Sen, kamu çalışanlarının üçte ikisine hitap eden eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak toplu sözleşme masasındaki yerini alacaktır. Daha önce konfederasyonumuz Memur Sen, kamu çalışanlarının genel taleplerini dile getirdi. Eğitim-Bir-Sen de eğitim hizmet kolundaki çalışanlarımızın toplu sözleşme masasına taşıyacağı konuları kamuoyuyla paylaşacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: