Eğitim Bir-sen Üye Sayısını 251 Bin 123'e Çıkardı

Eğitim hizmet kolunda genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen, geçen yıl 231 bin 472 olan üye...

Eğitim hizmet kolunda genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen, geçen yıl 231 bin 472 olan üye sayısını 251 bin 123'e çıkardı.

İmzalanan mutabakat metnine göre Eğitim-Bir-Sen'in üye sayısı YURTKUR'da bin 724, üniversitelerde 22 bin 953, Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise 226 bin 433 oldu. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'ndeki (TODAİE) 13 üye ile birlikte toplamda 251 bin 123 üye sayısına ulaşan Eğitim-Bir-Sen, eğitim hizmet kolunun en çok üyeye sahip sendikası olarak toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim çalışanlarını temsil edecek.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, sorunlardan beslenmek yerine, çözümlerle güçlenen bir sendikal anlayışa sahip olduklarını ifade ederek, "Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, zor olanı gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır dedi.

Eğitim-Bir-Sen'in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadelenin, Türkiye'nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazandığını kaydeden Özer, "Mehmet Akif İnan'ın, 'Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur' mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; her türlü badireye rağmen güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir" şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verdiklerini belirten Özer, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Özer, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek, talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir. Genel yetkimizin üyelerimize, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor; Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan'ın, 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan' mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan üyelerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz