Eğitim-Bir-Sen üyeleri, bordrolarını yaktı -Şube Başkanı Özkan: -"Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek,adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız"

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, bordrolarını yakarak eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, bordrolarını yakarak eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını protesto etti.

Kent Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve çeşitli mesajlar vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

"Eşit işe eşit ücret" düzenlemesi ile hükümetin denge sağlamaya çalıştığını ifade eden Özkan, şunları bildirdi:

"Hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 650 bin öğretmene ve 100 binden fazla öğretim elemanına 'sizin muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere kapsam dışı bıraktık' dercesine masayı işaret etmiştir. Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanları, üzülerek ifade etmeliyiz ki kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür. Eğitim çalışanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bırakın, kendilerini gelecek aya taşıyacak mecalleri kalmamıştır. Sabır taşları çatlamış, sinirleri gerilmiştir.

Reklam
Reklam

Eşit işe eşit ücret düzenlemesinden sonra herkesin eşit ama bazılarının 'daha eşit' olduğunu gördük. Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız."

Açıklamanın ardından grup, bordrolarını yaktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz