Eğitim-bir-sen Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Yönelik Değerlendirmede Bulundu

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle sendika binasında basın açıklaması...

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle sendika binasında basın açıklaması yaptı.

“Yeni Dönemde Eğitim Kalite, Eğitimciler ise Saygı Beklemektedir” diye sözlerine başlayan Kalkan, derslik açıklarının yeni sistemi gölgelememesi gerektiğini vurgulayarak şu şekilde konuştu:

“2012-2013 eğitim-öğretim yılı, 10 Eylül itibarıyla ilkokul birinci sınıfların uyum programı sebebiyle fiilen başlamıştır. 17 Eylül’de bütün okul ve sınıflarda ders başı yapılacak ve yeni bir maraton başlayacaktır. Yeni eğitim-öğretim yılında ilkokulu 4, ortaokulu 4 ve liseyi 4 yıl olarak 12 yıl zorunlu kesintili eğitimi ön gören 4+4+4 yeni eğitim sistemi 1. 5. ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanmaya başlanacak.”

Reklam
Reklam

Türkiye’de eğitimde altyapı sorunu olduğunu iddia eden Kalkan, “Ülkemiz eğitimde altyapı sorunlarını yıllardır giderememiştir. Son 10 yıllık sürede okullaşma oranı ve yeni derslikler kazandırmada kayda değer ilerlemeler yaşanmıştır. İlkesel olarak merkezi yönetim bütçesinden en fazla payın eğitime ayrılıyor olması çok önemlidir fakat dünyadaki değişkenlere paralel eğitimde zorunluluk sürelerinin değişmesi derslik ihtiyaçlarını artırmakta ve altyapıya kaynak ayırmayı zorunlu kılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hükümetin bu yıl eğitimde yatırım yapması gerektiğini söyleyen Kalkan, “Hükümet bu yılı eğitimde altyapıyı güçlendirme anlamında yatırım yılı ilan etmeli ve özel sektörün imkânlarını eğitime kazandırmak için projeler geliştirmelidir. Bu noktadan hareketle 2012-2013 eğitim-öğretim yılı derslik ihtiyacındaki artış sebebiyle sıkıntılı geçecektir fakat derslik açıkları ve kademeli eğitim sisteminin hayata geçirilmesindeki yönetim hataları kesinlikle yeni sistemi gölgelememelidir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kalkan, “Eğitim kurumlarına merkezi yönetimden bütçe ayrılmaması ve kurumların giderlerini Okul Aile Birlikleri kanalıyla velilerden bağış yöntemiyle karşılaması, eğitimin en önemli çıkmazlarından birisidir. Okullarda yardımcı hizmetli personelin yok denecek kadar az olması aile birlikleri bütçeleriyle ücretli personel istihdamını zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: