Eğitim Bir Sen’de ödül töreni

Kur'an-ı Anlama Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması'nın, Batman ayağının...

Kur'an-ı Anlama Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması'nın, Batman ayağının ödül töreni Batman Eğitim Bir Sen Şube binasında gerçekleştirildi.
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, “Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumak, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak ve yaratıcının öğretilerini erdemli bir hayat tarzına dönüştürmek amacıyla yola çıkan 27 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu ''Kur'an'ı Anlama Platformu'' bu yıl üçüncüsünü başarılı bir şekilde düzenleyip gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.” dedi.
Kur'an-ı Anlama Platformu Batman üyesi Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sınavın ileriki yıllarda Türkiye'nin diğer illerine de yayılmasının ve büyük bir organizasyona dönüşmesinin hedeflendiğini söyledi.
Yapılan çeşitli konuşmalardan sonra yarışmada dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. Kur'an-ı Anlama Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Kur'an-ı Kerim Bilgi Yarışması, 8 Mayıs’ta 24 merkezde düzenlendi. Yarışma Alanya, Ankara, Antalya, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Midyat, Diyarbakır, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van'da gerçekleştirildi.
Bu yıl Türkiye'nin 24 merkezinde yapılan ve yurt dışından da katılımın olduğu yarışma sonunda her adaya birer adet Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafız boy Kur'an-Kerim meali hediye edildi.
Hafız ya da ilahiyat mezunu olanlarla diğer katılımcıların ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada, her iki grubun birincilerinin biner, ikincilerine 750'şer ve üçüncülerine ise 500'er lira para ödülü verildi. Ayrıca sınav merkezlerindeki STK'ların da kendi belirleyecekleri ödülleri verecekleri kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz