Eğitim Bir-Sen'den 1 Saatlik Ders Boykotu

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi tarafından 1 saatlik derse girmeme boykotu yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi tarafından 1 saatlik derse girmeme boykotu yapıldı.

Öğretmenlere yönelik şiddet ve saldırı olaylarını kınayın Eğitim Bir-Sen'liler, 1 saat derse girmeyerek, yetkililere uyarıda bulundu.

Endüstri Meslek Lisesi önünde sabah saatlerinde toplanan Eğitim Bir Sen üyeleri basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Erdoğan Asarkaya yaptığı açıklamada, "Eğitimciler olarak şimdiye kadar birçok konuda eylem, etkinlik yaptık ve sesimizi yükselttik. Bazen ekonomik, bazen toplumsal, bazen de sosyal sorunlara dikkat çektik. Fakat bugün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını, özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık" dedi.

Reklam
Reklam

Son günlerde öğretmenlere yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Asarkaya, şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız iki hafta içerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil, mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: