Eğitim-bir-sen’den Basın Açıklaması

Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kabul edilmesinin olumlu,...

Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kabul edilmesinin olumlu, ancak yetersiz olduğunu söyledi.

Sendika binasında bir açıklama yapan Şakar; yönetmeliğin, 1981’de çıkarılan yönetmeliğin biraz değiştirilmiş hali olduğunu ifade etti. Şakar, “Bu kılık kıyafet serbestliğinin genele uygulanmasını isterdik. Herkesin istediği gibi giyinmesini isterdik. Şu anda öğretmenlere, çalışanlara bir serbestlik getirilmedi. İmam-Hatip liselerinde öğrenciler başları kapalı girebiliyorlar. Meslek liselerinde, ortaokullarda ve diğer liselerde öğrenciler Kur’an-ı Kerim dersine başörtülü girebilirler, onun dışında başları açık olacaktır. Onun dışında serbestlik eğitim çalışanlarına getirilmedi. En büyük beklentimiz; eğitim çalışanlarına gelmesi gerekiyordu bu serbestliğin. Ben bunu yetersiz buluyorum, günü birlik politika olarak görüyorum. Başı açık olan insanlar da başörtüsünün gelmesini istiyor. Okuldaki başı açık öğretmende, örtülü arkadaşının okula başörtüsüyle girmesini istiyor. Herkes bunu beklerken bir anda 1981’de çıkan yönetmeliğin biraz daha değiştirilmiş hali” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yönetmelikte öğrencilerin okula serbest giyinip gelebileceği konusunun devamsızlığı olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Şakar, “Bölgemizdeki çocukların ekonomik koşulları iyi değildir. Arkadaşının çok güzel giyindiğini gören dar gelirli ailelerin çocukları da güzel giyinmek isteyecektir. Kendisinin bunu alacağı durumu yoksa nasıl okula gidecek? Okula belki de gitmez bu çocuk. Bu durum belki okullardaki devamsızlığı da çoğaltabilir” şeklinde konuştu.

Yönetmeliğin toplum ile siyasi iktidarı yine karşı karşıya getireceğini belirten Şakar, “Yine türban eylemleri başlayacak. Herkes iktidarın güçlü olduğu bir süreçte, anayasanın bir maddesini değiştirerek türbanın getirileceğini beklerken, ufak bir nefes alma veya günü kurtarma politikasıyla serbestlik getirildi, ama genele getirilmedi. Yine veliler ve okullar karşı karşıya gelecektir” sözlerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: