Eğitim Bir-Sen'den başörtüsü talebi

Eğitim Bir-Senı Elazığ 1 Nolu Şubesi üyeleri, serbest kıyafet yönetmeliğini protesto etmek amacıyla bir araya geldi

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Elazığ 1 Nolu Şubesi üyeleri, Okullarda öğrencilerin serbest kıyafetle derslere girebilmelerini sağlayan yönetmeliği protesto etmek amacıyla bir araya geldiler

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin giyineceği kılık kıyafetlerle ilgili yönetmeliğin çağdışı olduğunu söyleyen Şube Başkanı Yasin KARAKAYA yönetmeliği protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda toplanan Eğitim Bir-Sen üyeleri adına bir konuşma yapan 1 Nolu Şube Başkanı Yasin KARAKAYA yönetmeliği 1982 model darbe ürünü ve çağdışı olarak nitelendirdi.

Reklam
Reklam

Anlamsızlığı nedeniyle zaten yönetmeliğin birçok maddesinin uygulanmadığını belirten KARAKAYA, düzenlemenin başörtüsü yasağı hariç bütün sınırlarının geçersiz olduğunu ve bir an önce değiştirilmesi gerektiğini şu cümlelerle vurguladı.

Halkın despotlaşan yönetimlerden usandığı için mevcut iktidarı iş başına getirdiğini söyleyen Yasin KARAKAYA, “halkı özgürleştirecek adımlar atılmasını bekliyoruz” diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yasin KARAKAYA’nın açıklamasından sonra, sendika üyesi öğretmenler, yönetmeliğe tepki olarak serbest kıyafetlerle derse girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: