Eğitim-Bir Sen’den imam-hatip öğrencilerine saldırıya kınama

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde imam hatip öğrencilerinin bulunduğu yurda yapılan molotof kokteylli saldırıyı...

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde imam hatip öğrencilerinin bulunduğu yurda yapılan molotof kokteylli saldırıyı kınadı.
Seçime doğru provokasyonların arttığına dikkat çeken Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, öğrenci yurduna yönelik yapılan provokatif saldırının seçim öncesi karışıklık çıkarmak isteyenlerin işi olduğunu söyledi. Siyasi emelleri uğruna masum çocuklara yapılan bu çirkin saldırının bir insana yapılabilecek en kötü örneklerden biri olduğunu dile getiren Şeker, “Siyasi ideolojilerinin etkisinde kalarak, iktidara geçmek uğruna insanları yakan, öğrenci yurtlarına, camiye saldıran bir zihniyetin iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum. Gurbette anasız babasız öğrenim gören çocukları siyasi emelleri uğruna kurban edenler, kendi ideolojileri ve çıkarlarından başkasını düşünmeyen bireyselcilerdir.” dedi.
Çocukların siyasi amaçlara alet edilmesinin açık bir insan hakları ihlali olduğunu belirten Şeker, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik, gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda masum insanların özellikle de çocukların hedef alınması ve çocuklarımızın barındığı yurtlara bu tür saldırıların yapılarak siyasi emellere alet edilmesi ağır bir hak ihlalidir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz